Ουραγοί στη δια βίου μάθηση

Ουραγός παραμένει η χώρα μας στη συμμετοχή των ενηλίκων στα προγράμματα διά βίου μάθησης. Με βάση την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), μόνο το 11,7% των ατόμων ηλικίας 25-64 ετών συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Σουηδία (71,8%) και στο Λουξεμβούργο (70,1%). «Η μεταρρύθμιση των συστημάτων κατάρτισης βάσει του προαιρετικού ευρωπαϊκού πλαισίου συνεργασίας, γνωστού ως “διαδικασία της Κοπεγχάγης”, βελτίωσε το επίπεδο της κατάρτισης στην Ευρώπη. Ωστόσο, πολίτες και επιχειρήσεις ακόμη δεν έχουν διαπιστώσει πλήρως τα οφέλη από τις αλλαγές αυτές» ανέφερε το CEDEFOP. Από την άλλη, πάντως, τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης συντελούν στην επίτευξη του στόχου της Ε.Ε. για μείωση του μέσου ποσοστού πρόωρης εγκατάλειψης της εκπαίδευσης στο 10%  έως το 2020.

(πηγή: kathimerini.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399