Λευκωσία: Χιλιάδες παιδιά χωρίς σχολικά είδη

Το Σώμα Εθελοντών Λευκωσίας ξεκινά εκστρατεία συλλογής

Γράφει η Μαριλένα Παναγή

Λευκωσία: Οι οικογένειες των κοινωνικών παντοπωλείων χιλιάδες. Τα παιδιά που παίρνουν πρόγευμα στα σχολεία επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν να τους το εξασφαλίσουν ξεπερνούν τις 13.000 και εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες ο αριθμός τους θα μεγαλώσει.

Η εξασφάλιση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και η στέγαση τους αποτελούν δικαιολογημένα  προτεραιότητα για τους γονείς.

Ωστόσο, σε δύο περίπου εβδομάδες κτυπά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και τα παιδιά αυτά, το πιο πιθανό είναι να μην έχουν καν τα απαραίτητα. Ποια είναι αυτά; Ο σχολικός ρουχισμός, η σχολική τσάντα, τα τετράδια και τα μολύβια, τα χρωματιστά και μια απλή κασετίνα.

Το Σώμα Εθελοντών Λευκωσίας, έχει ήδη «μετρήσει» την κατάσταση. Οι ανάγκες των παιδιών των άπορων οικογενειών είναι μεγάλες. Το μήνυμα των εθελοντών, ένα: «κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τη χαρά μιας ωραίας τσάντας που ίσως για κάποιο άλλο παιδί να θεωρείται «ξεπερασμένη» και κανένα παιδί δεν πρέπει να πάει στο σχολείο χωρίς να είναι γεμάτη με όλα τα απαραίτητα η κασετίνα του».

Για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να επιστρέψουν χαρούμενα στις σχολικές αυλές, το Σώμα Εθελοντών Λευκωσίας σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις της επαρχίας θα συλλέγουν όλων των ειδών σχολικά είδη.

Ο καθένας μπορεί να προσφέρει για να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια. Τι χρειάζονται τα παιδιά; Τσάντες, κασετίνες, μολύβια, χρωματιστά, στυλό και σχολικά ρούχα. Όλα τα είδη όμως θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Σώμα Εθελοντών, στα τηλέφωνα, 22512602, 22316196 για να παραπεμφθούν στα σημεία στα οποία γίνεται συλλογή.

(πηγή: Φιλελεύθερος philenews.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399