Ανακάλυψη- ορόσημο στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ

Ανοίγει νέους δρόμους για τη θεραπεία της νόσου

Μια σημαντική ανακάλυψη στην έρευνα για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ έκαναν οι επιστήμονες, εστιάζοντας σε μία πιθανή αιτία της ασθένειας που μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή.

Οι ειδικοί λένε πως η ανακάλυψη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Duke στη Βόρεια Καρολίνα μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην παγκόσμια μάχη για την εύρεση θεραπείας της άνοιας.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν πως τα συμπεράσματά τους από μελέτη της νόσου του Αλτσχάιμερ σε ποντίκια ρίχνουν φως σε μία διαδικασία που πιστεύουν πως συμβάλλει στην ανάπτυξη της ασθένειας.

Παρατήρησαν, όπως αναφέρει ο «Independent», πως στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ ανοσοκύτταρα που κανονικά δρουν για την προστασία του εγκεφάλου, αρχίζουν να καταναλώνουν τη ζωτικής σημασίας ουσία αργινίνη.

Μπλοκάροντας τη διαδικασία με φάρμακα, οι ερευνητές κατάφεραν να εμποδίσουν το σχηματισμό «πλακών» στον εγκέφαλο, που είναι χαρακτηριστικές της νόσου, ενώ παράλληλα πέτυχαν και τον περιορισμό της απώλειας μνήμης σε ποντίκια.

Παρότι καμία τεχνική που δοκιμάζεται σε ζώα δεν είναι σίγουρο πως θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο στους ανθρώπους, τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς, μέχρι σήμερα, ο ακριβής ρόλος του ανοσοποιητικού συστήματος και της αργινίνης στο Αλτσχάιμερ ήταν άγνωστος.

Το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε για να εμποδίσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού στην αργινίνη- γνωστό ως DFMO – ερευνάται ήδη σε δοκιμές για την αντιμετώπιση ορισμένων ειδών καρκίνου και ενδέχεται να είναι κατάλληλο και για τις δοκιμές σε αναζήτηση θεραπείας του Αλτσχάιμερ.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399