Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος- Άλλη μια μαζική κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα

kazania_thanatou_peramaΈνωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Περάματος

14/12/2019

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Άλλη μια μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/12 ενάντια στη λειτουργία των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στην πλατεία ηρώων με την ομιλία της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών περάματος, ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο χώρο του Αρμού. Εκεί έγιναν ομιλίες εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Περάματος και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν.Πλουμπίδης».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με το εμπνευσμένο γκράφιτι που έφτιαξαν οι μαθητές στο χώρο του Αρμού, που αποτύπωνε με καυστικό τρόπο τη βάρβαρη πραγματικότητα που ζουν καθημερινά και όσα διεκδικούν

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία, σύλλογοι και μαζικοί φορείς, που συντόνισαν τη δράση τους με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Με τη μαζική τους παρουσία και τον παλμό τους οι μαθητές διαδήλωσαν ενάντια στα καζάνια και τον καρκίνο που αναπνέουν από τα αέρια που ελκύονται. Διαδήλωσαν απαιτώντας την ανάπλαση του Αρμού από την Περιφέρεια και το Δήμο με χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, όπως και την μετεγκατάσταση των καζανιών και την απόδοση του χώρου στο λαό του Περάματος.

Αποδεικτική για άλλη μια φορά ήταν η στάση της Δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ, που απέρριψε το αίτημα να δοθεί εξέδρα και ρεύμα για την πραγματοποίηση της συναυλίας των μαθητικών συγκροτημάτων που ήταν στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Είναι αυτή η δημοτική αρχή που προεκλογικά προσπάθησε να κοροϊδέψει και να εφησυχάσει το λαό του Περάματος κάνοντας λόγο για αποξήλωση των δεξαμενών, εννοώντας μόνο των ανενεργών, που τελικά και αυτές παραμένουν στην πόλη μας.

Έχουμε δηλώσει προς κάθε κατεύθυνση και το ξαναδηλώνουμε:

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας..

Δε θα αφήσουμε κανέναν να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των παιδιών μας
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΖΑΝΙΑ
(Πηγή: ertopen.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399