Η Ινδία θα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα το 2025

Η Ινδία αναμένεται να γίνει η πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη μέχρι το 2025, ξεπερνώντας την Κίνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού γραφείου απογραφής (U.S. Census Bureau).

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα δείχνουν ότι το 2025 στην Ινδία θα ζουν 1,396 δισεκατομμύρια άνθρωποι ενώ στην Κίνα 1,394 δισεκατομμύρια. Προς το παρόν, η Κίνα έχει 1,330 δισ. κατοίκους και η Ινδία 1,173 δισ.

Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην μείωση του ρυθμού αύξησης του πληθυσμού της Κίνας, καθώς από το 1980 οι αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή την πολιτική του ενός παιδιού. Σήμερα οι Κινέζοι έχουν κατά μέσο όρο 1,5 παιδιά, ενώ οι Ινδοί 2,7 παιδιά.

Τα τελευταία χρόνια, η κινεζική ανάπτυξη βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο ανθρώπινο δυναμικό που ενισχύθηκε από τους νέους ανθρώπους της υπαίθρου οι οποίοι μετανάστευσαν στις αστικές περιοχές. Όμως αυτό το δυναμικό θα μειωθεί καθώς ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θα βρίσκεται σε ηλικία συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, οι ΗΠΑ θα μείνουν στην τρίτη θέση και οι κάτοικοί τους θα αυξηθούν από 308 εκατ. που ήταν το 2010 σε 357 εκατ. το 2025.

Αντίθετα, χώρες όπως η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Γερμανία αναμένεται να υποχωρήσουν στον πίνακα παγκόσμιας κατάταξης των πληθυσμών. Έτσι η Ιαπωνία, που καταλαμβάνει την 10η θέση προβλέπεται ότι θα βρεθεί στην 20ή ως το 2025. Η Γαλλία μάλλον θα παραμείνει  στην 21η θέση.

(Πηγή: AFP)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399