Παράξενα πράγματα: Το «ου» εξαφάνισε «η» και «ω»

(Αναδημοσίευση από το enikos.gr)

Το είδαμε κι αυτό! Άκουσον άκουσον: Τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και τα σύμφωνα 18! Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής στο enikos.gr, αυτό ακριβώς θα μάθει όποιος διαβάσει το βιβλίο »Νέα Ελληνική Γραμματική» για την Ε’ και ΣΤ’  δημοτικού.

Εμείς ψάξαμε το βιβλίο της Γραμματικής για να… μετρήσουμε φωνήεντα και σύμφωνα και η σελίδα στην οποία αναφέρεται η καταγγελία του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής, είναι η ακόλουθη:

Ο μαθητής ή ο αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο θα μάθει ότι τα φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας είναι πέντε και είναι τα εξής: α, ε, ι, ο και.. ου.  Και μπορεί να συγκαταλέγεται στα φωνήεντα ο δίφθογγος »ου», όμως από το βιβλίο απουσιάζουν παντελώς τα φωνήεντα »η» και »υ»!

Και κάτι ακόμα. Οι μαθητές που θα διαβάσουν το βιβλίο, θα μάθουν επίσης ότι η ελληνική γλώσσα έχει 18 σύμφωνα, ανάμεσα στο οποία το «ντ», το «μπ» και το «γκ». Ανάμεσα στα σύμφωνα όμως δεν αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη του «ξ» και του «ψ»

Εμείς, ως enikos, θα ρωτήσουμε τους αρμόδιους στο υπουργείο Παιδείας, τι ακριβώς συμβαίνει με όσα διαβάσαμε στο βιβλίο της Νέας Ελληνικής Γραμματείας της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού; Πρόκειται για μπέρδεμα, για παράλειψη, για τυπογραφικό λάθος ή για νεοτερισμό;

 

 

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399