Ίδρυμα Ευγενίδου: σταθμοί εργασίας για ΑμεΑ στη βιβλιοθήκη του.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ που θα διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη βιβλιοθήκη προμηθεύτηκε και εγκατέστησε το Ίδρυμα Ευγενίδου. Τον παρουσιάζει το Σάββατο από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα και καλεί το κοινό και κυρίως τα άτομα με αναπηρία να τον γνωρίσουν από κοντά και να τον δοκιμάσουν. Στόχος του Ιδρύματος είναι η ίση και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών με αναπηρία σε χώρους πολιτισμού. Γι’ αυτόν τον λόγο το Ίδρυμα προχώρησε στην προμήθεια σειράς προϊόντων προσβασιμότητας για τον εξοπλισμό της βιβλιοθήκης και στην εγκατάσταση δύο σταθμών εργασίας στον χώρο της.Οι σταθμοί αυτοί θα επιτρέπουν σε άτομα με περιορισμό όρασης ή άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, με τη βοήθεια εξειδικευμένης τεχνολογίας, να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη συλλογή της βιβλιοθήκης και στο Διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό εκπαιδεύτηκε για τη χρήση αυτών των σταθμών σε συνεργασία με τον καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Κουρουπέτρογλου. Οι κατηγορίες ατόμων με αναπηρία που θα διευκολύνονται είναι: άτομα με περιορισμό όρασης, άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, κυρίως στα άνω άκρα ή τετραπληγία, καθώς και άτομα με εντυποαναπηρία (π.χ. δυσλεξία)

(πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399