Απαγορεύουν σε μαθητές να λένε συγκεκριμένες λέξεις!

Φοβούμενοι πως ορισμένες λέξεις πιθανώς να κάνουν τους μαθητές να νιώσουν αμηχανία η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης υιοθέτησε για τα δημόσια δημοτικά σχολεία της πόλης έναν κατάλογο… με πενήντα από αυτές που πρέπει να αποφεύγονται στις γραπτές εξετάσεις των μαθητών! Λογοκρισία; Παραλογισμός; Πολιτική ορθότητα; Άγνωστες οι βουλές της Διεύθυνσης, η οποία παρ’ όλα αυτά μπήκε στον κόπο να δώσει και εξηγήσεις.Η λέξη «Δεινόσαυρος», για παράδειγμα, μπήκε στο … «Top 50″ επειδή οι δεινόσαυροι υπονοούν την… εξέλιξη των ειδών, κάτι που μπορεί να μην αρέσει στους θρήσκους.

Η λέξη «Halloween» συνδέεται με τον παγανισμό, ενώ τα «γενέθλια» πιθανώς να δυσαρεστήσουν τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι δεν γιορτάζουν την ημέρα της γέννησής τους.

Επίσης, λέξεις που έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση, όπως η «φτώχεια» μπαίνουν και αυτές στη «μαύρη λίστα» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, γιατί μπορεί να κάνουν παιδιά ορισμένων κοινωνικών στρωμάτων να νιώσουν άσχημα.

H λέξη «dancing» επειδή φέρνει στο νου σέξι κινήσεις και ντύσιμο (αντί αυτού προτείνεται το «μπαλέτο», λες και οι μπαλαρίνες φοράνε κελεμπία όταν χορεύουν) και η λέξη «διαζύγιο» επειδή μπορεί να κάνει τα πιτσιρίκια να αναβιώσουν ένα οικογενειακό σοκ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Dennis Walcott, η εν λόγω λίστα συντάχθηκε για να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους καθηγητές που διαμορφώνουν τα διαγωνίσματα.

«Θέλουμε να σιγουρέψουμε ότι οι καθηγητές θα είναι προσεκτικοί στο τι γράφουν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CBS την Δευτέρα.

Άλλες λέξεις που συμπληρώνουν τη λίστα είναι το αλκοόλ, ο καρκίνος, τα τσουνάμι, ο άστεγος, το junk food, τα πυρηνικά όπλα, η παραψυχολογία, η πολιτική(!), η δουλεία, η τρομοκρατία, τα τρωκτικά(!), η μαγεία και η τηλεόραση.

(πηγή: edu4u.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399