Ελλείψεις σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στη Λήμνο

Σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λήμνο καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Γονέων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λήμνου. Τις συγκεκριμένες καταγγελίες μεταφέρουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές τού Κ.Κ.Ε. Γιάννης Γκιόκας, Ελένη Γερασιμίδου και Διαμάντω Μανωλάκου.

Οι τρεις βουλευτές, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών της Λήμνου, καταγγέλλουν το γεγονός πως δύο μήνες σχεδόν μετά την έναρξη των μαθημάτων οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Λήμνου, όπως και τόσοι άλλοι σ’ όλη την Ελλάδα, ακόμα περιμένουν δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους, λείπουν εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικοί τόσο από τα πρωινά, όσο και από τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων, «με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των δημοτικών σχολείων όπου υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, καθώς και όλων των ολοήμερων τμημάτων».

Στη συνέχεια, αναφέρονται συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγείο του Κοντοπουλίου που φιλοξενεί νήπια από το Κοντοπούλι, την Παναγιά και την Πλάκα: «Μετά την αναγκαστική συγχώνευση των σχολείων αυτών, παρά τις αντιδράσεις των γονέων και των μαθητών, έχει δύο νηπιαγωγούς, μία νηπιαγωγό λιγότερη από πέρυσι, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο προνήπια με σοβαρά προβλήματα υγείας και επιβάλλεται η δημιουργία και λειτουργία δύο τμημάτων.

Μάλιστα, το ένα από αυτά δεν μπορεί να πάει στο Νηπιαγωγείο και άρα αποκλείεται από την εκπαίδευση, αφού δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό βοηθητικό προσωπικό για την παράλληλη στήριξή του.»

Ακόμη, τα Τμήματα Ένταξης των Δημοτικών Σχολείων Νέας Κούταλης και Κοντοπουλίου, καθώς και η Παράλληλη Στήριξη που ζητήθηκε για το Δημοτικό Σχολείο Μούδρου και το Νηπιαγωγείο Κοντιά, δε λειτουργούν γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.

Τέλος, οι τρεις βουλευτές τού Κ.Κ.Ε. ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες του υπουργού Παιδείας, ώστε να υπάρξει άμεση κάλυψη με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κενών των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λήμνου.

(πηγή: emprosnet.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399