ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ 250.000 ΤΟΝΟΙ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΣΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ

Ξεχασμένοι 250.000 τόνοι σχολικά βιβλία και οι μαθητές διάβαζαν σε… φωτοτυπίες.Πέρυσι η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με φωτοτυπίες, μία από τις τεράστιες επιτυχίες της Άννας Διαμαντοπούλου, ως υπουργού Παιδείας Κι όμως τώρα στις αποθήκες του Οργανισμών του υπουργείου βρέθηκαν 250.000 τόνοι Βιβλίων, τα οποία ποτέ δεν διατέθηκαν στους μαθητές.

Και Βέβαια δεν διατέθηκαν, καθώς οι ανάγκες ήταν για άλλα βιβλία και όχι γι’ αυτά που τυπώθηκαν. Κι όλα αυτά διότι οι αρμόδιοι δεν έκαναν σωστούς υπολογισμούς Έτσι αποφασίστηκε, όσα από τα βιβλία που υπήρχαν στις αποθήκες του Ασπρόπυργου και ανταποκρίνονται στα τρέχοντα προγράμματα των σχολείων θα μεταφερθούν και θα μοιραστούν εφέτος, ενώ όσα είναι παλαιότερων ετών και δεν γίνεται πλέον να διδαχθούν θα πολτοποιηθούν.

Πάντως, διαπιστώθηκε επάρκεια χαρτιού και για τους αναδόχους του επόμενου σχολικού έτους, οπότε και δεν αναμένεται να παρουσιαστούν πάλι φαινόμενα όπως τα περυσινά, με τις σχολικές αίθουσες χωρίς Βιβλία, αλλά με… φωτοτυπίες Εφέτος, το 70% των βιβλίων σε γυμνάσια και λύκεια έχει ήδη φτάσει στα σχολεία, ενώ το υπόλοιπο 30% υπολογίζεται ότι θα έχει φτάσει στον προορισμό του ως τις 20 Αυγούστου.

Επίσης από την Παρασκευή, 10 Αυγούστου, ξεκίνησε η διανομή των βιβλίων στα δημοτικά, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Στα Επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), ο πρώτος κύκλος των Βιβλίων έχει ήδη μοιραστεί σε όλα τα σχολεία και ο δεύτερος σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας θα έχει μοιραστεί ως τα τέλη Αυγούστου.

(πηγή: Κόσμος) 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399