Ανοίγει το ελληνικό σχολείο της Ίμβρου

Έτοιμο να δεχτεί μαθητές

Το παλιό ελληνικό σχολείο στους Αγίους Θεοδώρους στην Ίμβρο ανακαινίσθηκε και είναι έτοιμο να δεχτεί και πάλι παιδιά μετά από 60 χρόνια. O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο έκανε έκκληση στους Ιμβρίους προκειμένου να στηρίξουν την επαναλειτουργία του ελληνικού δημοτικού σχολείου.

«Το σχολείο κτιριακώς είναι έτοιμο. Πέρασα σήμερα και το καμάρωσα. Είναι το σχολείο στο οποίο πέρασα και εγώ τα πέντε πρώτα, από τα είκοσι συνολικά, χρόνια της μαθητικής μου ζωής. Συγκινήθηκα και εδόξασα τον Θεόν που μας έδωσε αυτή την επιπλέον ελπίδα για …το αύριο και για το μέλλον της Ιμβρου», τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους Ιμβρίους της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας και μπορούν να επαναπατρισθούν, να παραμερίσουν όλα τα εμπόδια και τους δισταγμούς και να πάνε στο νησί, ώστε τα παιδιά τους να είναι τα πρώτα που θα εγγραφούν στη νέα αυτή περίοδο της ελληνικής παιδείας στην Ίμβρο.

(πηγή: iefimerida)

Share
Κατηγορίες: Ελληνικό Σχολείο Ομογένειας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399