Ο πρώτος ξύλινος οικολογικός υπολογιστής

Ανακυκλώνεται σε ποσοστό 98% και παράγει περίπου 70% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Τον πρώτο οικολογικό υπολογιστή, κατασκευασμένο από ξύλο, κατασκεύασε η ιρλανδική MicroPro σε συνεργασία με το γερμανικό ινστιτούτο Φράουχοφερ του Βερολίνου.

Ο υπολογιστής, που φέρει το όνομα I am eco, δηλαδή «είμαι οικολογικός» ανακυκλώνεται σε ποσοστό 98% και παράγει περίπου 70% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με ένα συμβατικό υπολογιστή.

Είναι μάλιστα ο πρώτος υπολογιστής με οθόνη αφής που επιβραβεύεται με το «Λουλούδι», το ευρωπαϊκό οικολογικό σήμα (EU Ecolabel), το οποίο φέρουν όσα προϊόντα μεταξύ άλλων καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια κατά τη χρήση, την κατάσταση αναμονής ή όταν είναι κλειστά, έχουν συναρμολογηθεί έτσι ώστε να ανακυκλώνονται εύκολα και έχουν συσκευαστεί με ανακυκλωμένα υλικά.

Ο I am eco πωλείται ήδη στην Ιρλανδία και από το Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμος και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την τιμή του να αρχίζει από τα 850 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

(πηγή: skai.gr)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399