Μετεξεταστέοι 20.000 μαθητές της Α’ Λυκείου

Τι προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΟΛΜΕ

Σε τουλάχιστον ένα μάθημα «κόπηκαν» φέτος περίπου 20.000 μαθητές της Α’ Λυκείου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας που συγκεντρώθηκαν από το 65% των σχολείων όλης της χώρας, ενώ πέρυσι είχε κριθεί μετεξεταστέο το 4% των μαθητών, φέτος το συγκεκριμένο ποσοστό άγγιξε το 23,3%. Συνεπώς, 1 στους 4 μαθητές της Α’ Λυκείου θα πρέπει να επανεξεταστεί τον Σεπτέμβρη, δηλαδή συνολικά 12.587 μαθητές.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το «Έθνος», εάν προστεθεί και ο αριθμός των μαθητών που θα «κοπεί» από το υπόλοιπο 35%, τότε ο συνολικός αριθμός αναμένεται να εκτοξευτεί κοντά στις 20.000.

Επισημαίνεται ότι με βάση τα συγκριτικά στοιχεία που γνωστοποίησε η ΟΛΜΕ για τα ποσοστά των μετεξεταστέων ανά περιοχή στη φετινή και την περσινή χρονιά, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι οι μαθητές που έμειναν μετεξεταστέοι στα συγκεκριμένα σχολεία ήταν μόλις 1.451 (4,2%), ενώ φέτος στα αντίστοιχα σχολεία ο αριθμός είναι 12.587 (23,3%).

Τα υψηλότερα ποσοστά μετεξεταστέων καταγράφονται στη Ζάκυνθο (46,4) και τα χαμηλότερα στην Α’ Θεσσαλονίκης (13%).

Μετά το βαθμολογικό «βατερλό» που καταγράφηκε φέτος και εξαιτίας της αυστηροποίησης στον τρόπο προαγωγής, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ρύθμιση με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολόγησης, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μετεξεταστέων. Η ΟΛΜΕ, πάντως, επιμένει στην πρότασή της να επανέλθει αμέσως ο προηγούμενος τρόπος προαγωγής για την Α’ Λυκείου που ίσχυε μέχρι πέρυσι, να μη συνυπολογιστεί ο βαθμός της Α’ Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων.

(πηγή: newsbeast.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399