Μαθήματα αλληλεγγύης από τους καθηγητές στη Νότια Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/οι,

Για μια ακόμη χρονιά -ίσως την πιο δύσκολη- καλούμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, δείχνοντας ακόμα μια φορά την κοινωνική μας ευαισθησία και να στηρίξουμε στην πράξη τους μαθητές μας μέσα από την εθελοντική προσφορά των μαθημάτων αλληλεγγύης.

Είναι δεδομένο ότι επειδή η πολιτική καταστροφής και ερημοποίησης που ακολουθεί η κυβέρνηση καλύπτει όλο το φάσμα της ζωής μας, της ζωής των μαθητών, των γονιών και του Δημόσιου σχολείου, ανάλογη πρέπει να είναι και η απάντησή μας:

– Δημιουργώντας σε κάθε σχολείο ένα κοινωνικό μέτωπο αντίστασης Εκπαιδευτικών – Γονιών – Μαθητών.

– Διεκδικώντας την επαναφορά των θεσμών της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας και αυξήσεις στη χρηματοδότηση των σχολείων.

Πιστεύουμε, με βάση και την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων, ότι:

α) Η αποτελεσματικότητα των μαθημάτων αλληλεγγύης βρίσκεται στο αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε δίκτυο εθελοντών καθηγητών Γυμνασίου – Λυκείου σε κάθε μία ή το πολύ δύο γειτονικές σχολικές μονάδες.

β) Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουν τα μαθήματα από 1η Οκτώβρη δηλώνοντας άμεσα συμμετοχή καθηγητών – μαθητών σε κάθε σχολείο.

γ) Παράλληλα να οργανώσουμε συγκεντρώσεις γονέων σε κάθε σχολείο ή ομάδα σχολείων όπου θα συζητηθούν τα βασικά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου και θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις αγωνιστικής διεκδίκησης τους.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν από τα προβλήματα λειτουργίας, τις ελλείψεις, τα κενά και την κοινωνική ερήμωση που θα διευρύνεται, μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν μόνο με αγωνιστικό και αποφασιστικό τρόπο αν ενεργοποιηθούν πολλαπλάσιες δυνάμεις εκπαιδευτικών και γονιών και παλέψουν από κοινού.

Πιστεύοντας ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση και ότι μαζί θα βάλουμε φραγμό σ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική φτωχοποίησης της ζωής μας και του σχολείου, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στο δίκτυο εθελοντών – καθηγητών μαθημάτων αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής των καθηγητών στο προεδρείο της ΕΛΜΕ τηλεφωνικά ή με email στο elme.notias.athinas@gmail.com

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399