Συλλαλητήριο για την καταδίκη των μαθητών 1ου ΕΠΑΛ

Με κοινή ανακοίνωσή τους Δάσκαλοι και καθηγητές καταγγέλλουν την καταδίκη των μαθητών και κηρύσσουν 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα το πρωί, ώστε να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11:00΄ το πρωί στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Η ΕΛΜΕ επίσης ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ θα συνδράμει νομικά τους διωκόμενους μαθητές, ενώ κάλεσε τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να πάρουν θέση…

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και του ΣΕΠΕ:

Συνέλαβαν 20 μαθητές (!!!) που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους (1ο ΕΠΑΛ Λαμίας) και με τη διαδικασία του αυτόφωρου τους καταδίκασαν!!!

Άκουσον, άκουσον!!! 20 ημέρες φυλάκιση μη εφέσιμες και 4 μήνες φυλάκιση με έφεση για 3 μαθητές και 3 πρώην μαθητές που παρευρίσκονταν στην κατάληψη του σχολείου τους, που οι ίδιοι αποφάσισαν αγωνιζόμενοι για δωρεάν παιδεία, ενάντια στην κατάργηση των ειδικοτήτων που (νόμιμα ; ) αποφασίστηκε από την κυβέρνηση σε μια βραδιά αλλά και για άμεσα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μη χρηματοδότηση της παιδείας από την κυβέρνηση (κτηριακά προβλήματα, υλικοτεχνική υποδομή, έλλειψη καθηγητών, βιβλίων κτλ). Μετά την επιστράτευση των καθηγητών και τη «μετατροπή» των εργασιακών τους σχέσεων η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας «αναθέτει» τον παιδαγωγικό ρόλο των καθηγητών στον εισαγγελέα, την αστυνομία και τα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση επιτέλους βρήκε το άλλο «άκρο». Είναι κάθε αγωνιζόμενος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτό το αποδεικνύει κάθε ημέρα σε κάθε αγωνιζόμενη κοινωνική ομάδα ΤΩΡΑ και στους μαθητές. «Μουτζούρωσε» το ποινικό τους μητρώο, τους δίκασε χωρίς δικηγόρο, χωρίς αναβολή για τη σωστότερη προετοιμασία τους, ουσιαστικά τους «τύλιξε» σ’ ένα κομμάτι χαρτί, διότι «δε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».

Οι εκπαιδευτικοί ως παιδαγωγοί και ζώντας μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές μας δεν μπορούμε παρά να σταθούμε δίπλα τους και να αγωνιστούμε στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που «γεννά» τα προβλήματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο των μαθητών στην Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ στις 11:00.

ΥΓ1. Η ΕΛΜΕ σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ θα συνδράμει νομικά τους διωκόμενους μαθητές.

ΥΓ2. Αλήθεια, ο ΔΔΕ και ο Περιφερειακός Δντής τι θέση παίρνουν;

(πηγή: lamiareport.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399