Οι δασκάλες που θυσιάστηκαν για τους μαθητές τους στο Κονέκτικατ

Όσο περνάνε οι ώρες, όλο και πιο σοκαριστικές λεπτομέρειες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τον «σφαγέα» του Newton, που οδήγησε στο θάνατο, 26 συνολικά άτομα, εκ των οποίων τα 20 ήταν παιδάκια!

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα όμως αλλά και θαυμασμό, είναι η αυτοθυσία τριών δασκάλων του Δημοτικού σχολείου Sandy Hook, που χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά, μπήκαν μπροστά στα πυρά του 20χρονου Adam Lanza πέφτοντας νεκρές από τη μανία του ψυχικά διαταραγμένου δολοφόνου.

Ποιες είναι οι ηρωίδες δασκάλες που δεν δίστασαν στιγμή να προστατέψουν τους μαθητές τους;

H Victoria Soto, δασκάλα της πρώτης Δημοτικού, που λειτούργησε ως ασπίδα για τους μαθητές της.
Η διευθύντρια Dawn Hochspring ήταν επίσης ένα από τα θύματα του 20χρονου σφαγέα, τρέχοντας στο διάδρομο με το που άκουσε τους πυροβολισμούς, ώστε να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο.
Το ίδιο και η ψυχολόγος March Sherlach που σε αντίθεση με άλλες δασκάλες, ούτε κλειδώθηκε στην τάξη, ούτε έπεσε κάτω από τα τραπέζια.
Και οι τρεις τους, βρήκαν τραγικό θάνατο από τα πυρά του δράστη, μιας και δεν είχαν ιδέα για το τι αντιμετώπιζαν. Μέλημα τους ήταν οι μαθητές και πως θα τους προστατέψουν.

Δείτε το video:

http://www.youtube.com/watch?v=g-_Oz6MKMgg&feature=player_embedded

 (πηγή: madata.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399