UNESCO: Ο Covid-19 κλείνει τα σχολεία για 300 εκατ. μαθητές σε όλο τον κόσμο

kleista_sxoleiaΣχεδόν 300 εκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο απέχουν από τα μαθήματά τους σήμερα, καθώς οι κυβερνήσεις 12 χωρών έχουν κλείσει σχολεία σε μια προσπάθεια περιορισμού του Covid-19, σύμφωνα με την  UNESCO.

Ο νέος κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί από την Κίνα σε περίπου 80 χώρες, με αποτέλεσμα να προσβληθούν περισσότεροι από 95.000 άνθρωποι και να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 3.200.

Η Ιταλία, η οποία έχει πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη, έκλεισε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σήμερα και έως τουλάχιστον τις 15 Μαρτίου και ενθάρρυνε την ηλεκτρονική διδασκαλία καθώς προσπαθεί να επιβραδύνει τον ρυθμό εξάπλωσης.

«Η παγκόσμια κλίμακα και η ταχύτητα της τρέχουσας αναστάτωσης στην εκπαίδευση, εάν παραταθεί, θα μπορούσε να απειλήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση», δήλωσε η Οντεΐ Αζουλέ, γενική διευθύντρια της UNESCO με έδρα το Παρίσι.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399