«Πλεόνασμα» 1.800 εκπαιδευτικών θα φέρει ο εξορθολογισμός θέσεων

Σχεδόν 1.800 οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών θα «χαθούν» μόνο από τα σχολεία της Αττικής, αν το υπουργείο Παιδείας εφαρμόσει με λογιστικό τρόπο την αναλογία μαθητών προς οργανικές θέσεις, υποστηρίζουν οι δάσκαλοι.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο αιρετός εκπρόσωπος των δασκάλων κ. Δημήτρης Μπράτης, στην περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας εφαρμόσει τον εξορθολογισμό των θέσεων σύμφωνα με αριθμητικά μόνο κριτήρια, τότε μόνο στην Περιφέρεια Αττικής πλεονάζουν συνολικά 1.673 θέσεις δασκάλων και 126 νηπιαγωγών.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε από τους διευθυντές εκπαίδευσης να καταθέσουν τις απόψεις τους για περιπτώσεις σχολείων που εμφανίζουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς καθώς έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό που έχει στο ενεργητικό της.

Σκοπός, κατά το υπουργείο, είναι ο εξορθολογισμός της κατανομής των εκπαιδευτικών στα σχολεία το επόμενο έτος καθώς, σε αντίθεση με εκείνα που εμφανίζουν αυξημένη οργανικότητα, υπάρχουν πολλά περισσότερα στα οποία υπάρχουν κενά. Συνεπώς, οι εκπαιδευτικοί που φέρεται να πλεονάζουν σε κάποια σχολεία θα μεταφερθούν σε εκείνα όπου εμφανίζονται κενά.
Ωστόσο οι δάσκαλοι αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι πραγματικός στόχος είναι νέος κύκλος συγχωνεύσεων στα σχολεία, αύξηση του διδακτικού ωραρίου και κούρεμα στις θέσεις των εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθεί η υποστελέχωση στην εκπαίδευση.

(πηγή: Tα NEA)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399