Δάσκαλοι στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων

Διακόσιοι δάσκαλοι στη Γιούτα δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη χρήση όπλων, διάρκειας έξι ωρών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δασκάλας της 4ης Δημοτικού, στην κωμόπολη Αμέρικαν Φορκ της Γιούτα. Η Τζοάνα Μαγκίνσκα λαμβάνει δωρεάν μάθημα χρήσης του πανίσχυρου πιστολιού Sig Sauer των 40 χιλιοστών –παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποίησε ο Ανταμ Λάντσα για να σκοτώσει 20 παιδιά και επτά ενήλικες στο σχολείο του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ.

Η Ομοσπονδία Σκοποβολής της Πολιτείας προτείνει κατ’ αυτόν τον τρόπο και προωθεί την εκπαίδευση δασκάλων στη χρήση όπλων ως την καλύτερη μέθοδο για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν.

Στο Οχάιο οργανώνεται αντίστοιχος σχεδιασμός για εκπαίδευση 24 δασκάλων. Στην Αριζόνα προτείνεται αλλαγή νομοθεσίας ώστε οι δάσκαλοι να μπορούν να οπλοφορούν στα σχολεία.

Το πανίσχυρο λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ φροντίζει ώστε η χαλαρή νομοθεσία που διέπει την οπλοκατοχή να μην αλλάξει στον απόηχο των δολοφονιών στο Κονέκτικατ.

(πηγή: cleverclass)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399