Γρεβενά: 15 μαθητές στο νοσοκομείο με συμπτώματα κρίσης πανικού!

Μεγάλος αριθμός εξεταζόμενων μαθητών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Όπως διαβάζουμε στο star-fm.gr πρόκειται για συνολικά 15 μαθητές από τους 165 που έδιναν Πανελλήνιες εξετάσεις, στο εξεταστικό κέντρο (2ο Λύκειο) της πόλης των Γρεβενών!

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κυριάκο Σημαδόπουλο, ο αριθμός αυτός των μαθητών ήταν μη αναμενόμενος:
«Το Νοσοκομείο Γρεβενών δεν διαθέτει ψυχίατρο αλλά και ούτε μπορούμε να αρνηθούμε τα συμπτώματα που ανέφεραν στο Ιατρικό προσωπικό οι μαθητές. Σύμφωνα με τις οδηγίες, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε κατά προτεραιότητα τέτοια περιστατικά.
Για τους 15 μαθητές που προσήλθαν στο Νοσοκομείο μας, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Παθολόγος Ιατρός κ. Νίκος Μασμανίδης τους εξέτασε και διαπίστωσε ότι είχαν συμπτώματα «κρίσης πανικού». Έμειναν λίγη ώρα, ηρέμησαν και στη συνέχεια αναχώρησαν για τα σπίτια τους».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου μιλώντας, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του πρώην εκπαιδευτικού, επεσήμανε και ότι: «Οι επαναληπτικές εξετάσεις ενδεχομένως να είναι ακόμη πιο δύσκολες από τις σημερινές, άρα να μην θεωρούν ότι η ένταση με την οποία βιώνουν την δοκιμασία θα είναι μικρότερη».

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Γρεβενών Dr Θωμάς Λιάμπας, μετέφερε στο Star-fm.gr ότι οι μαθητές που δεν έγραψαν κανονικά με τους υπολοίπους και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο: «Θα διαγωνιστούν από τις 8 μέχρι τις 15 Ιουνίου, αυτή φορά σε εξεταστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχουν να αντιμετωπίσουν την ίδια δυσκολία αφού τα θέματα θα είναι Πανελλαδικά. Εάν κάποιος είναι σωστά προετοιμασμένος δεν θα πρέπει να τον πιάνει κρίση πανικού» .

Κάποιοι που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Γρεβενών τη στιγμή της εξέτασης των μαθητών,
είπαν σύμφωνα με το star-fm.gr ότι κάποια από τα παιδιά «Ήταν μια χαρά», συμπληρώνοντας: «Έλεγαν μεταξύ τους, πως ήρθαν για να μην γράψουν σήμερα εξετάσεις γιατί τα θέματα ήταν δύσκολα»…
Οι δηλώσεις σίγουρα δεν αφορούν όλους τους μαθητές που πήγαν στο νοσοκομείο.

Πάντως, στις τελευταίες Πανελλήνιες εξετάσεις που έδιναν προχθές, είχαν νοσηλευτεί ξανά στο Νοσοκομείο Γρεβενών με τα ίδια συμπτώματα 6 μαθητές.

(πηγή: briefingnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399