Μετακινήσεις εκπαιδευτικών που έxουν βαριά σπάνια αναπηρία- Κράτος ανάλγητο

Εκπαιδευτικός με βαριά σπάνια αναπηρία (κοκιωμάτωση vergener) για την οποία του χορηγείται εφόρου ζωής ανοσοκαταστολή, έχει υποβληθεί για ένα έτος σε αιμοκάθαρση με ποσοστό αναπηρίας 80%, και με 22 έτη υπηρεσίας κρίθηκε ως υπεράριθμος και θα του ανακοινωθεί η μετακίνησή του σε άλλο νομό. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στην Διεύθυνση Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αναφέροντας την κατάσταση αναπηρίας του. Η Διεύθυνση του ανέφερε ότι δεν υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση για αυτόν, λόγω του ότι η αναπηρία του δεν εντάσσεται στο άρθρο 13 του Π.Δ. 50/96 «Ειδικές Κατηγορίες».

Η Πολιτεία κωφεύει συστηματικά στις πραγματικές ανάγκες, που προκύπτουν από την αναπηρία/χρόνια πάθηση ώστε να λάβει ουσιαστικά προστατευτικά μέτρα για το σύνολο των εκπαιδευτικών με αναπηρία είτε πρόκειται για το σύστημα μεταθέσεων, αποσπάσεων είτε για το σύστημα μετακινήσεων λόγω υπεραριθμίας.

(πηγή: newsitamea.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399