Κλειστοί oι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης – Σε απόγνωση οι γονείς

Η έλλειψη εργαζομένων βάζει λουκέτο σε παιδικούς σταθμούς – Στην Αθήνα ο Δήμαρχος προς αναζήτηση λύσης

Οι γονείς 40 παιδιών στον Άγιο Νικόλαο έπρεπε σήμερα να βρουν που θα αφήσουν τα παιδιά τους καθώς δύο παιδικοί σταθμοί έβαλαν λουκέτο!

Η απόρριψη από τα δικαστήρια των ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και στα γραφεία του ΟΚΥΔΑΝ που εργάζονταν μέχρι σήμερα με προσωρινή διαταγή, οδήγησε στην σημερινή εξέλιξη, καθώς το Υπουργείο δεν δίνει το πράσινο φως στο Δήμο να κάνει 8 προσλήψεις, με αποτέλεσμα ήδη 2 παιδικοί να έχουν κλείσει  και να μείνουν εκτός 40 παιδιά, ενώ λήγουν και άλλες συμβάσεις και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός συνολικά 150 παιδιά!

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ Κρήτης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με Υπουργούς και στελέχη Υπουργείων μήπως και βρεθεί κάποια λύση, εκτίμησε  ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά μνημονιακή αντίληψη των πραγμάτων που επικρατεί από τους κρατούντες στη χώρα μας.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών Παιδικών Σταθμών, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίου Νικολάου, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις.

Η ανακοίνωση:

Συμπαραστεκόμαστε στους υπαλλήλους του ΟΚΥΔΑΝ για την άδικη διακοπή της σχέσης εργασίας τους.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υπολειτουργία του Οργανισμού (χωρίς οικονομική υπηρεσία και γραμματειακή υποστήριξη).

Επίσης, διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί οι αποφάσεις των αρμοδίων αφήνουν εκτός των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας 27 παιδιά, προς το παρόν και μάλιστα στο διάστημα του χρόνου προσαρμογής στο νέο τους ξεκίνημα, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στις οικογένειές τους, αφού ανατρέπεται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός.

Τέλος, σε περίπτωση που η έκβαση όσον αφορά στην πρόσληψη νέου προσωπικού για να καλυφθούν τα διοικητικά κενά, αλλά πολύ περισσότερο τα κενά σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό δεν είναι θετική, θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

(πηγή: cretalive.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399