Στυλό συμβάλει στην αποφυγή ορθογραφικών λαθών

Το πρωτοποριακό gadget μπορεί να βοηθήσει στην εκμάθηση καλλιγραφίας.

Η λέξη Lernstift αποτελεί νεολογισμό της γερμανικής γλώσσας και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «η πένα που διορθώνει». Έτσι ονόμασε το επαναστατικό του gadget ο γερμανός εφευρέτης Falk Wolsky, ο οποίος κοινοποίησε την ιδέα του στο Kickstarter.Η πένα αναγνωρίζει αυτά που γράφει ο χρήστης της μέσω ειδικών αισθητήρων και δονείται κάθε φορά που αντιλαμβάνεται ένα ορθογραφικό λάθος. Πέρα από την ορθογραφία όμως, νοιάζεται και για την καλλιγραφία μας αφού, αν το επιλέξουμε, δονείται και όταν εντοπίσει ένα κακογραμμένο γράμμα.

Η πένα Lernstift λειτουργεί σε custom Linux περιβάλλον, μέσω του οποίου οι σένσορες αναγνωρίζουν τη γραφή με το χέρι. Έχει ανοιχτό API ώστε οι developers να μπορούν να προσθέσουν λεξιλόγιο από διάφορες γλώσσες του κόσμου, αλλά και εφαρμογές συμβατότητας με το Photoshop ή άλλα σχετικά προγράμματα. Επίσης, όπως αποδεικνύεται στη φωτογραφία που ακολουθεί, θα συμπεριλάβει την ελληνική γλώσσα από τη στιγμή που θα βγει (αν βγει) στην αγορά.

(πηγή: sigmalive.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399