Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, λέει η ΟΛΜΕ

Αποφασισμένη για απεργιακές κινητοποιήσεις από την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους εμφανίζεται η ΟΛΜΕ. Ο πρόεδρος της, Θέμης Κοτσιφάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι επανέλαβε την προαναγγελία για απεργίες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τους καθηγητές να αντιδρούν έντονα στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση.

«Η απόφαση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας των καθηγητών μιλά για απεργία διαρκείας. […] Θα γίνουν συνελεύσεις με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που έχει έρθει και στο χώρο της εκπαίδευσης».

Ο κ. Κοτσιφάκης έκανε λόγο για 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, και κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης ότι εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό και διαλύει το δημόσιο σχολείο, οδηγώντας στη σταδιακή εξαφάνισή του.

«Καταλαβαίνετε ότι με τέτοιους όρους δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο» τόνισε.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να διαμορφώσει εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, που θα συνέλθουν από την 1η Σεπτεμβρίου. Η τελική απόφαση θα παρθεί από τη συνέλευση των προέδρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ.

Σε κύκλο συνελεύσεων θα βρεθούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, με βασικό αντικείμενο τον τρόπο απάντησης στα κυβερνητικά μέτρα.

(πηγή: koutipandoras.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399