Δύο Χρυσά Μετάλλια ένα Αργυρό και ένα Χάλκινο στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι Έλληνες μαθητές, αποσπώντας υψηλότατες διακρίσεις στην 29η Ολυμπιάδα Μαθηματικών. Η Ολυμπιάδα διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας, από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου, με τη συμμετοχή των καλύτερων μαθητών της Νοτιανατολικής Ευρώπης στα μαθηματικά.

«Οι Έλληνες μαθητές, μέλη της ελληνικής ομάδας, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, διακρίθηκαν και απέσπασαν, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού αυτού, δύο χρυσά μετάλλια» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι διακριθέντες μαθητές είναι οι Αλέξανδρος Μουσάτωβ (Χρυσό Μετάλλιο), Παναγιώτης Λώλας (Χρυσό Μετάλλιο), Χάρης Τσαμπασίδης (Αργυρό Μετάλλιο), Παναγιώτης Δημάκης (Χάλκινο Μετάλλιο) και Ιάσων Κουντουρίδης (Εύφημη Μνεία).

Ας σημειωθεί ότι οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες (Β.Μ.Ο.) είναι θεσμός υψηλοτάτου ενδιαφέροντος, όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί η συμμετοχή, εκτός συναγωνισμού, εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Συνοδοί των μαθητών, ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Μπόλης και ο μαθηματικός διδάκτορας, Δημήτριος Κοντοκώστας.

«Τα αποτελέσματα αυτά δικαιώνουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εταιρεία.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399