Ρόλο μεταφραστή της νοηματικής αναλαμβάνει το Kinect

Το ειδικό λογισμικό επιτελεί και την αντίστροφη λειτουργία, μετατρέποντας γραπτές λέξεις και προτάσεις σε νεύματα.

Το Ερευνητικό Κέντρο της Microsoft στην Ασία αξιοποίησε την κάμερα του Kinect, για να δημιουργήσει έναν ηλεκτρονικό μεταφραστή της κινεζικής και αγγλικής νοηματικής γλώσσας.

Πιο συγκεκριμένα, η κάμερα αναλαμβάνει να καταγράψει τις κινήσεις των χεριών αυτού που βρίσκεται μπροστά της, διαβιβάζοντας τα δεδομένα στον συνδεδεμένο υπολογιστή και το ειδικό λογισμικό που ανέπτυξε το Ερευνητικό Κέντρο. Το λογισμικό αναγνωρίζει τις χειρονομίες, ώστε να τις μεταφράζει σε γραπτό κείμενο.

Επιπλέον, οι ερευνητές προέβλεψαν ώστε το software να πραγματοποιεί και την αντίστροφη λειτουργία. Έτσι, αν κάποιος πληκτρολογήσει κάποια λέξη ή πρόταση, ο εικονικός χαρακτήρας που εμφανίζεται στην οθόνη αναλαμβάνει να τη «μεταφράσει» στα αντίστοιχα νεύματα.

Το λογισμικό είναι εντυπωσιακά ακριβές και γρήγορο. Έτσι, ανοίγει τον δρόμο ώστε οι άνθρωποι με προβλήματα ομιλίας να μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν υπολογιστή και το Kinect σαν «διερμηνέα», για να μπορούν να συνεννοηθούν με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη νοηματική.

Επίσης, η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε στο μέλλον να δώσει έναν εναλλακτικό τρόπο σε αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να χειρίζονται τον υπολογιστή τους χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Πάντως, το software βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με συνέπεια να μην έχει προς το παρόν ξεκαθαριστεί πότε θα μπορούσε να είναι εντελώς έτοιμο για χρήση.

(πηγή: Καθημερινή)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399