Επιστολή ΕΣΑμεΑ στο υπ. Παιδείας

«Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα αρχίζει το νέο σχολικό έτος 2013-2014 και οι πόρτες των σχολείων πρέπει να είναι ανοιχτές παρέχοντας ουσιαστική εκπαίδευση στα άτομα με αναπηρία, χωρίς τις ελλείψεις που σημειώθηκαν το έτος 2012-2013» αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του ο σύλλογος Ε.Σ.Α.μεΑ προς το υπουργείο Παιδείας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα: «Δυστυχώς οι μαθητές με αναπηρία και οι γονείς τους κάθε νέα χρονιά αντιμετωπίζουν ολοένα και εντονότερες ελλείψεις σε ότι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, τα σχολικά βιβλία, το εκπαιδευτικό προσωπικό, το σύστημα μετακίνησης κ.λπ. Θλιβερή, καθολική και εξοργιστική η διαπίστωση από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους ίδιους τους μαθητές με αναπηρία και τους γονείς τους ότι η σχολική χρονιά 2012-2013 για τα άτομα με αναπηρία ήταν η χειρότερη των τελευταίων σχολικών ετών, όπως άλλωστε αναφέραμε σε ανοιχτή επιστολή μας προς εσάς το μήνα Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Αυτή η απογοητευτική εικόνα που έχει μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση απαιτείται να αλλάξει για να είναι ανοίξουν οι πόρτες των σχολείων στους μαθητές με αναπηρία την ίδια μέρα με όλους τους άλλους μαθητές. Για να μην καταστούν άλλη μια χρονιά οι μαθητές με αναπηρία παρίες του εκπαιδευτικού συστήματος. Για να μην καταστούν τα σχολεία απλοί χώροι φύλαξης των μαθητών ειδικά με βαριές και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, αλλά χώροι ουσιαστικής μάθησης και εκπαίδευσης.

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο απαιτείται πιο ισχυρή πολιτική βούληση για να προστατευτούν ζωτικοί τομείς που αφορούν στη ζωή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Εδώ και τώρα οριστική και ριζική λύση στα θέματα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία!».

(πηγή: enikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399