Παρέμβαση εισαγγελέα για κενά στα σχολεία στα Δωδεκάνησα

Τα κενά εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάρχουν στα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για το εν λόγω θέμα έφεραν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Λ. Μπούτσικου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Δημοκρατική”, ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στην Πταισματοδίκη Ρόδου, η οποία και καλείται να διερευνήσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από τους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν κενά βασικών ειδικοτήτων σε γυμνάσια και λύκεια των νησιών Καστελόριζο, Χάλκη, Κάσο, Λειψοί, Αγαθονήσι. Στα εν λόγω νησιά λειτουργούν πέντε γυμνάσια με τα τέσσερα εξ αυτών να έχουν και λυκειακές τάξεις. Γίνεται λοιπόν άμεσα αντιληπτό ότι ιδίως οι μαθητές των λυκειακών τάξεων ενώ έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους δεν έχουν παρακολουθήσει ακόμα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά σε αντίθεση με άλλους μαθητές δημόσιων σχολείων ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσων, τα κενά δεν περιορίζονται μόνο στα νησιά που προαναφέρθηκαν αλλά παρατηρούνται ελλείψεις σε Νίσυρο, Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια, Λέρο, Κω.

(πηγή: από ανάρτηση στο FB – Αλέκος Αναστασίου)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399