EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των γυμνασίων της Στουτγάρδης απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο την ακόλουθη επιστολή, που αφορά την λειτουργία των Ελληνικών σχολείων της Γερμανίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΑ  ΟΜΟΙΟΓΕΝΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ

JAKOB- HEUSTEIGSCHULE

VEREIN GRIECHISCHER ELTERN UND VORMÜNDER

DER SPRACH-HOMOGENEN SCHULKLASSEN e.V

Στουτγάρδη  30-06-2012

 

ΠΡΟΣ

Τον υπουργό παιδείας κ.Αρβανιτόπουλο

Κοιν:ΔΙΠΟΔΕ

Γ. Πρόξενο της Στουτγάρδης κ.Πάρτσο

Γραφείο ΣΕ Στουτγάρδης

Γραφείο ΣΕ  Βερολίνου

Πολιτικά Κόμματα

ΜΜΕ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την απαγόρευση των εγγραφών των μαθητών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας ( έγγραφο από την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου) στην Α΄ τάξη τού Λυκείου Στουτγάρδης.  Η έκπληξή μας γρήγορα μετατράπηκε σε αγανάκτηση και απελπισία όταν συνειδητοποιήσαμε ότι τα όνειρα των παιδιών μας και ο σχεδιασμός των γονέων τους για συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους, ναυάγησαν.

Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της Στουτγάρδης, είναι το μόνο δίγλωσσο σχολείο που έχει απομείνει στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, με ελληνικό και γερμανικό πρόγραμμα, καλύπτοντας τις τάξεις από την Α΄  Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Γυμνασίου. Έχει γερμανική διεύθυνση, Έλληνες και Γερμανούς δασκάλους, οι οποίοι πληρώνονται από το γερμανικό κράτος (δηλαδή η λειτουργία του δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο ούτε 1 ευρώ).

Οι μαθητές παρακολουθούν Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία, Θρησκευτικά, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Χημεία, Γεωγραφία στα ελληνικά και Γλώσσα, Βιολογία-Ανθρωπολογία, Γυμναστική, Μουσική, Πληροφορική, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Μαγειρική-Τεχνικά-Οικοκυρικά, Πολιτική Αγωγή, στα γερμανικά. Είναι  Werkrealschule, και παρόλο που έχουν τις ικανότητες να ενταχθούν και να παρακολουθήσουν σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (Realschule, Gymnasium) τόσο τα  παιδιά όσο και οι οικογένειές τους προτιμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Jakob-Heusteigschule, διότι στοχεύουν στη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Λύκειο.

Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας και την ικανοποίηση τού δίκαιου αιτήματός μας να επιτραπεί η εγγραφή των μαθητών της Γ΄ τάξης τού Γυμνασίου μας στο μοναδικό Λύκειο της Στουτγάρδης.

Άλλωστε οι διαβεβαιώσεις των στελεχών του Υπουργείου μέχρι τώρα ήταν πάντα θετικές απέναντι στη συνέχιση των σπουδών και εγγραφή των παιδιών μας στο Λύκειο. Το έγγραφο που εξέδωσε η Ειδική Γραμματέας τού Υπουργείου στοχοποιεί το Λύκειο της Στουτγάρδης, καθώς είναι το μόνο που δε θα δεχτεί μαθητές στην Α΄ τάξη του, γκρεμίζοντας έτσι στον Καιάδα τα όνειρα και τα σχέδια για το μέλλον των παιδιών μας και των οικογενειών τους που επέλεξαν  την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Επιπλέον είναι ήδη αργά να δοθεί διέξοδος απορρόφησης των μαθητών από το γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς η περίοδος των εγγραφών σε αντίστοιχη βαθμίδα έχει παρέλθει προ πολλού. Έτσι οι μαθητές της Γ΄ τάξης τού Γυμνασίου μας αισθάνονται εγκλωβισμένοι και βιώνουν την απόρριψη σε μια καθοριστική περίοδο της ζωής τους που μόνο όνειρα και σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον θα έπρεπε να κάνουν.

Ευελπιστούμε στην άρση της απαγόρευσης των εγγραφών στην Α΄ τάξη του Λυκείου της Στουτγάρδης και στην αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Με εκτίμηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ελευθεριάδου Μαρία                                Ασημάκη  Σοφία

Πρόεδρος                                                     Γραμματέας

(Πρόεδρος :Ελευθεριάδου Μαρία κινητό: 00491726901575, fax: 00497114114210)

 

(πηγή: Newsroom)

Share
Κατηγορίες: Ελληνικό Σχολείο Ομογένειας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399