Πρώτο διεθνές διαδικτυακό βραβείο για 14χρονη από την Λέσβο

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Η 14χρονη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, Ελένη Κέμπσον, κερδίζει διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού ανάμεσα σε 1.250 άλλα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Δευτέρα βράδυ και το τραγούδι «Το ροζ δεν είναι χρώμα, είναι χαρακτήρας» («Pink is Not a Color it’s an Attitude») που έγραψε η Ελένη Κέμπσον, 14χρονη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Μυτιλήνης, αναδείχθηκε πρώτο στο διαδικτυακό διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού με τίτλο «Beat 100» ανάμεσα σε 1.250 άλλα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Αρνείται να μιλήσει αν δεν δεσμευτούμε πως θα γράψουμε για το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου της, η βραβευμένη Ελένη Κέμπσον από το Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης. «Με νοιάζει που δεν νίκησα εγώ, αλλά νικήσαμε όλοι μαζί εκεί στο σχολείο που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες», «Νιώθω πολύ όμορφα, λογικό δεν είναι;» ήταν η απάντηση της Ελένης σε όποιον τη ρωτούσε χθες για την επιτυχία της. Ενώ θεωρεί πως η πρώτη της θέση είναι μια ευκαιρία να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο της, αλλά και όσοι φοιτούν σε αυτό.

Αρνείται να πει οτιδήποτε άλλο προτού δεσμευτούμε πως θα γράψουμε για το πολύ σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα. «Κάνουμε οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου μάθημα σε λυόμενες αίθουσες», μας λέει. «Δεν υπάρχει σίτιση, ενώ υπάρχει και πολύ σοβαρό πρόβλημα στη μεταφορά όσων πάμε στο σχολείο από μακριά». Η Ελένη Κέμπσον καθημερινά διανύει 150 χιλιόμετρα με ταξί για να πάει και να έρθει στο σχολείο της από τον Μόλυβο στη Μυτιλήνη. «Κάθε λίγο και λιγάκι η μεταφορά μας διακόπτεται, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί ο μεταφοράς. Άσχημες καταστάσεις».

Παιδί ενός ζευγαριού Άγγλων που μαγεύτηκαν από την ομορφιά του λεσβιακού τοπίου και αποφάσισαν να ζήσουν στον Μόλυβο από τότε που η Ελένη ήταν ενός έτους, η 14χρονη μαθήτρια αποφάσισε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, όταν ενημερώθηκε γι’ αυτόν από τον ξυλογλύπτη πατέρα της. Γύρισε το τραγούδι της στο μοναδικό χειμωνιάτικο τοπίο της παραλίας στην Εφταλού και το ανέβασε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.beat100.com. Πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα το τραγούδι, το οποίο είναι μια μπαλάντα για τα προβλήματα που η Ελένη αντιμετώπισε με συμμαθήτριές της στο σχολείο, ήταν ήδη στην πρώτη θέση. Τη Δευτέρα αναδείχθηκε και επίσημα πρώτο, με δεύτερη μια συνομήλική της από τις ΗΠΑ.

«Στην αρχή», λέει η Ελένη, «ούτε που το περίμενα πως μπορεί να κερδίσω… Την τελευταία εβδομάδα, όταν άρχισα να σταθεροποιούμαι στην πρώτη θέση, άρχισα να το φαντάζομαι. Πλέον άρχισα να μην το πιστεύω ξανά. Γι’ αυτό σκέφτομαι πια μόνο τη συναυλία του σχολείου μου και μια ροκ συναυλία που ετοιμάζουμε επίσης…».

Ενθουσιασμένη είναι όμως η Ελένη και για το ότι την επιτυχία της αγκάλιασαν οι φίλοι και συμμαθητές της. «Το βραβείο είναι 400 δολάρια, αλλά με νοιάζει ότι όποιον βλέπω στο σχολείο με ρωτάει «νικήσαμε;». Με νοιάζει που δεν νίκησα εγώ, αλλά νικήσαμε όλοι μαζί εκεί στο σχολείο, που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες», καταλήγει. Ενώ μας υπόσχεται κι άλλα τραγούδια, πολλά άλλα όμορφα τραγούδια. Ελένη Κέμπσον, 14 χρόνων από το Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το οποίο στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες, και κάνει κάθε μέρα 150 χιλιόμετρα για να πάει με ταξί στο σχολείο της!


(πηγή: Ελευθεροτυπία)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399