Η ελευθερία και η Γάζα, με τα μάτια των μαθητών του ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

Η ελευθερία είναι μια λέξη όμορφη, μια έννοια πολυπόθητη, μια διεκδίκηση αέναη. Τι κι αν είσαι στη φυλακή, τι κι αν είσαι στη Γάζα… παραμένει ζητούμενο. Και ειδικά για όσους είναι στη φυλακή Τρικάλων και φοιτούν στο εκεί ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας), το δράμα των παιδιών στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας, αποτέλεσε αιτία έμπνευσης. Δημιούργησαν χειροτεχνίες με το δικό τους μήνυμα, στις δικές τους γλώσσες και το εξέθεσαν στο σχολείο. Αύριο στις 11το πρωί, μικροί και μεγάλοι σ” όλο τον κόσμο θα ρίξουν στο νερό καραβάκια-»κιβωτούς» στέλνοντας μήνυμα στα αποκλεισμένα παιδιά της Γάζας ότι δεν είναι μόνα τους. Οι μαθητές του ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων, το έπραξαν από σήμερα, αφού αύριο το σχολείο δεν λειτουργεί.

Το σημείωμα της Διευθύντριας του σχολείου κας Έφης Χατζημάνου, είναι σαφές:

«Δε χρειάζεται να έχεις θάλασσα για να ρίξεις μέσα μια κιβωτό. Μπορείς να τη «φτιάξεις» και να στείλεις το δικό σου μήνυμα στα παιδιά της Γάζας, όπως έκαναν οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Τρικάλων. Αρκεί να το κάνεις με την ψυχή σου και να είσαι σίγουρος ότι το μήνυμά σου θα «πετάξει» και θα φτάσει εκεί για να τους πει ότι δεν είναι μόνα και ότι υπάρχουν πολλοί που τα καταλαβαίνουν, και συμμερίζονται τα προβλήματά τους.

Έτσι σήμερα μαθητές του σχολείου, ύστερα από ενημέρωση σχετικά με το θέμα, αποφάσισαν και έκαναν τις δικές τους μικρές κιβωτούς στέλνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα στη δική του γλώσσα.

Χάρτινη η θάλασσα που τα «έριξαν».  Καλοτάξιδες όμως οι ευχές τους.

Έφη Χατζημάνου»

(πηγή: trikkipress.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399