Σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις προχωρούν μαθητές στη Θεσσαλονίκη για το πρόβλημα της μεταφοράς στα σχολεία

Σε καταλήψεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη προχωρούν μαθητές, απαιτώντας άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς τους προς και από τα σχολεία, άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, αλλά και δωρεάν γεύμα εντός του σχολείου, καθώς διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που υποσιτίζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, σε κατάληψη βρίσκονται το 7ο Λύκειο Αγίου Παύλου, το Λύκειο και Γυμνάσιο Δρυμού, το Λύκειο Ασσύρου, το 3ο Γυμνάσιο Θέρμης, το ΕΠΑΛ Λαγκαδά και το σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη (7ο, 8ο και 10ο ΕΠΑΛ).

Οι μαθητές σχολείων του Λαγκαδά και της Ασσύρου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο της Λητής, απαιτώντας να δοθεί οριστικά λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς τους στα σχολεία με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών τους. Στις περιοχές αυτές, περίπου το 50% των μαθητών είναι αναγκασμένο να μετακινείται με λεωφορεία λόγω των μεγάλων αποστάσεων από τα σχολεία.

Οι μαθητές των τριών ΕΠΑΛ του Ευκλείδη, συμμετείχαν στην κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών και των Επιτροπών Ανέργων, έξω από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απαιτώντας δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Επίσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου με αιτήματα: Να καταργηθούν οι συγχωνεύσεις των ΕΠΑΛ, να μη στοιβάζονται οι μαθητές σε 30άρια τμήματα, δωρεάν μεταφορές για κάθε μαθητή, δωρεάν βιβλία (αναγκάζονται να αγοράζουν τα βιβλία ειδικοτήτων), δωρεάν γεύμα στα σχολεία, να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων».

(πηγές: thestival.gr, alfavita.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399