Τελικά δεν θα ισχύσει η άδεια εισόδου του DEREE σε Λύκεια όλης της χώρας

Πριν από λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας, με ένα προκλητικό έγγραφο, άνοιξε διάπλατα την πόρτα σε γνωστό ιδιωτικό κολέγιο, για την «ενημέρωση» και τον «επαγγελματικό προσανατολισμό» των μαθητών των δημοσίων Λυκείων της χώρας.

Για τον σκοπό αυτό, ενημέρωσε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Επαγγελματικού Προσανατολισμού ότι το συγκεκριμένο κολέγιο έχει λάβει από το Υπουργείο τη σχετική έγκριση επίσκεψης σε λύκεια σε όλη τη χώρα, ανοίγοντάς τους την πόρτα του δημόσιου σχολείου προκειμένου να αποκτήσουν σπουδαστές – πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα ικανοποίησε κατ’ αρχήν το αίτημα του κολεγίου για:

α) Η διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία κ.ά.),

β) Η παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ – ΤΕΙ και

γ) Η παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου».

Στη σχετική απάντηση από το υπουργείο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Κατόπιν θετικής γνωμοδότησης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και σε απάντηση στο υπ” αριθμ. πρωτ. 120200/29-07-2014 αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014 – 2015».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το υπουργείο  υποχρεώθηκε σε αναστολή της έγκρισης επισκέψεων του Αμερικανικού Κολεγίου σε ελληνικά λύκεια.

Σε νεώτερο που κοινοποιήθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Σε συνέχεια του αιτήματός σας με αριθμ.πρωτ.120200/Γ7/29-7-2014 (κεντρικό πρωτ. ΥΠΑΙΘ) για χορήγηση άδειας πραγματοποίησης ενημερωτικών επισκέψεων σε Λύκεια, για θέματα που αφορούν στο θεσμό του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, σας ενημερώνουμε ότι οι σχετικές απαντήσεις (α) και (β) δεν θα ενεργοποιηθούν, διότι μετά από πλήθος ερωτημάτων που υπεβλήθησαν στην υπηρεσία μας, επαναδιαβιβάσαμε το αίτημά σας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και αναμένουμε την εκ νέου γνωμοδότησή του».

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399