Το 37% των ανέργων είναι νέοι έως 29 ετών

Περίπου 300.000 άτομα ηλικίας έως 29 ετών είναι άνεργοι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται για ποσοστό που αγγίζει το 37%των ανέργων. Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, καθώς η μείωση των μόνιμα απασχολούμενων τείνει να εξισωθεί με την αύξηση των προσωρινά απασχολούμενων.

Συγκεκριμένα, η μόνιμη απασχόληση έχει μειωθεί κατά 3%, ενώ οι άνεργοι έχουν αυξηθεί δραματικά. Το 2010 οι μακροχρόνια άνεργοι αυξήθηκαν κατά 29.155 άτομα με «πρωταγωνιστές», όσους απασχολούνταν στο εμπόριο και την μεταποίηση.

Στην κατηγορία των νέων στην ηλικία ανέργων το ποσοστό ανεργίας ανήλθε μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του 2010 στο 22,8%, έναντι 17,8% του προηγούμενου έτος. Η αύξηση σημαίνει ότι οι άνεργοι μέχρι 29 ετών φτάνουν τους 44.420.

(Πηγή: TVXS)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399