Υποσιτίζονται 99 παιδιά σε σχολεία της Καβάλας

Ούτε  ένα ούτε δύο, αλλά 99 παιδιά όλων των ηλικιών σε σχολικές μονάδες στην Καβάλα παρουσιάζουν άμεση ανάγκη υποστήριξης, όπως αποκάλυψε σε άρθρο υπό τη μορφή χρονογραφήματος στον τοπικό Τύπο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Νίκος Γεωργιάδης.Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι τα στοιχεία αυτά προέκυψαν έπειτα από έρευνα που διενήργησε τον Δεκέμβριο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της περιοχής. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της έρευνας, 99 παιδιά χρειάζονται άμεσα τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, αποκάλυψη που, όπως ήταν αναμενόμενο, θορύβησε την τοπική κοινωνία της Καβάλας. Αναφερόμενος στα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Καβάλας Χριστόδουλος Μιχαλάκης σχολίασε ότι o δήμος μέχρι σήμερα δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιά, μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, είχε ζητήσει από τους διευθυντές να ενημερώσουν για τυχόν περιπτώσεις μαθητών που έχουν ανάγκη από κάθε είδους υποστήριξη. Στον προϋπολογισμό τόσο του 2012 όσο και του 2013 , σημείωσε ο κ. Μιχαλάκης, υπάρχει κωδικός και διαθέσιμη χρηματική πίστωση που μπορεί να διατεθεί προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και της στήριξης όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των οικογενειών τους, εφόσον διαπιστωθεί τέτοια ανάγκη .

(πηγή: Δημοκρατία)

 

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399