Βίντεο από θύμα μόμπινγκ κάνει θραύση

Των Greta Hamann  & Μαρίας Ρηγούτσου

Κανείς δεν αξίζει λιγότερο από τον άλλο επειδή είναι διαφορετικός. Με αυτή την αυτονόητη διαπίστωση και ένα βίντεο αμύνθηκε ο Μπέντζαμιν και το βίντεό του κάνει θραύση με πάνω από 3 εκατομμύρια κλικ.

Για μεγάλο διάστημα υπήρξε και ο ίδιος θύμα μόμπινγκ. Ο λόγος ήταν το παχουλό προσωπάκι του. Οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν και τον είχαν απομονώσει, λέει ο Μπέντζαμιν Ντρους σε μια συνέντευξη. Θέλοντας να αμυνθεί και να επιστήσει την προσοχή στα θύματα του μόμπινγκ γενικότερα και όχι μόνο στο σχολείο αποφάσισε να φτιάξει ένα βίντεο και να το ανεβάσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

H επιτυχία ήταν απρόσμενα μεγάλη. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το βίντεο και εκατό χιλιάδες έκαναν like. Στο βίντεό του ο Μπέντζαμιν Ντρους, το πραγματικό του όνομα είναι διαφορετικό, μιλάει για τα συναισθήματα που προκαλούνται στα θύματα του μόμπινγκ. «Τραυματίζουν το σώμα τους γιατί νομίζουν ότι είναι διαφορετικοί από τους άλλους. Σκέφτονται να αυτοκτονήσουν». Αυτές είναι οι σκέψεις του που έχει γράψει πάνω σε κομμάτια άσπρο χαρτί και τα κρατάει μπροστά στην κάμερα.

Εκτός αυτού ζητάει από τον κόσμο να κινητοποιηθεί εναντίον του μόμπινγκ. «Ελπίζω το βίντεο αυτό να το δουν και άνθρωποι έκαναν μόμπινγκ σε άλλους ανθρώπους και να αλλάξουν». Το βίντεο είναι πραγματικά εξαιρετικά απλό και πολύ συγκινητικό. Συνοδεύεται δε από μια πολύ ωραία μελωδία στο πιάνο.

Θετικά σχόλια αλλά και απειλές

Τα σχόλια για το θάρρος του νεαρού από τη Βόρεια Γερμανία είναι πολύ θετικά. «Έχεις πραγματικά το σεβασμό μου γιατί κανένας που είναι διαφορετικός δεν αξίζει λιγότερο από τους άλλους» γράφει ένας χρήστης του facebook. Ανάμεσα όμως στα 900 σχόλια υπάρχουν και κάποια πολύ επιθετικά.

Ο 19ρονος Μπέντζαμιν δεν το βάζει όμως κάτω. Μιλάει για τις ιστορίες άλλων θυμάτων που του εμπιστεύθηκαν τη δική τους εμπειρία και ευχαριστεί όλους όσοι τον στήριξαν.

Το μόμπινγκ είναι ένα εντεινόμενο πρόβλημα κυρίως μεταξύ νεαρών στο ίντερνετ. Σύμφωνα με έρευνα ένας στους τρεις νέους είναι θύμα φραστικών επιθέσεων στη Γερμανία. Παράλληλα πάντως αυξάνονται και οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του όπως για παράδειγμα από το γερμανικό υπουργείο Παιδείας. Το βίντεο του νεαρού θυμίζει το βίντεο με την ιστορία της 15ρονης Αμάντα από τον Καναδά. Η αυτοκτονία της οφειλόταν στις απειλές που είχε δεχθεί και είχε προκληθεί μεγάλο ενδιαφέρον στα μίντια.

 (πηγή: dw.de)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399