Στα 93.000.000 οι άνεργοι των χωρών του G20!

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις χώρες του G20 κρούει ο ανώτατος αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), κ. Γκάι Ράιντερ, με «φόντο» και τη διάσκεψη των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στη Μόσχα.

Όπως προειδοποιεί ο κ. Ράιντερ, σε δηλώσεις του στο CNBC, εάν δεν ληφθούν άμεσες δράσεις, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στις χώρες του G20.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ILO, στα 93 εκατομμύρια ανέρχονται αυτή τη στιγμή οι άνεργοι στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Σημειωτέον πως, σε έκθεση του Οργανισμού, αποτυπώνεται οριακή υποχώρηση της ανεργίας στις μισές χώρες του G20 και αύξηση στις υπόλοιπες, τους τελευταίους 12 μήνες. Μάλιστα, όπως προκύπτει, περίπου το 30% αυτών που έχουν βρεθεί εκτός εργασίας, είναι άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο κ. Ράιντερ, παραπέμποντας στις πρόσφατες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), παρατήρησε πως, εάν δεν αλλάξουν οι πρακτικές που εφαρμόζονται στα ζητήματα της απασχόλησης, η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Σημείωσε, εντούτοις, πως η σύνδεση της νομισματικής πολιτικής της Αμερικανικής Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) με τα στοιχεία στην αγορά εργασίας αποτελεί μια ενθαρρυντική κίνηση.

Παράλληλα, εν μέσω των στοιχείων αυτών και με το βλέμμα στη διάσκεψη των G20, σύμφωνα με προσχέδιο που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες εμμένουν στη δέσμευσή τους για ευέλικτες συναλλαγματικές ισοτιμίες και στην εξισορρόπηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, σε κείμενο που θα παρουσιαστεί στη διάσκεψη, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η τρέχουσα μεταβλητότητα στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές «μπορεί να συνεχιστεί και να γίνει βαθύτερη».

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη ενδέχεται να είναι ηπιότερη, λόγω της στασιμότητας στην ευρωζώνη και των κινδύνων για επιβράδυνση στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Επίσης, όπως αναφέρεται, η αναπόφευκτη απομάκρυνση από τα χαμηλά επιτόκια και τη μη συμβατική νομισματική πολιτική στις ανεπτυγμένες οικονομίες, μπορεί να δημιουργήσουν προκλήσεις για τις αναπτυσσόμενες.

(πηγή: opinionpost.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399