Ξεκίνησε ο 80ος γύρος της γης για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά

Το Ιαπωνικό «Πλοίο της Ειρήνης» σάλπαρε χθες από την Γιοκοχάμα για ακόμα ένα ταξίδι γύρω από τη γη, 85 ημερών, με αίτημα έναν κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα και από τον πυρηνικό εφιάλτη.

Ακόμα μια φορά στους επιβάτες του «Πλοίου της Ειρήνης» (PEACE BOAT) της ομώνυμης Ιαπωνικής οργάνωσης, που έχει συμβουλευτική θέση στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, συγκαταλέγονται επιζώντες των πυρηνικών ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (Χιμπακούσα).

Στις 18 Αυγούστου 2013 το «Πλοίο της Ειρήνης» θα φθάσει και στη χώρα μας (στον Πειραιά), προερχόμενο διαδοχικά από το Πορτ Σαϊντ της Αιγύπτου και το Κουσάντασι της Τουρκίας. Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για τη συνέχιση του ταξιδιού του προς την Μάλτα, την Ιταλία, το Μονακό, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Μαρόκο απ΄όπου θα διαβεί τον Ατλαντικό, επισκεπτόμενο την Καραϊβική και τη Λ. Αμερική.

Στις 10 Οκτωβρίου 2013, το 80ο ταξίδι του «Πλοίου της Ειρήνης» θα τερματιστεί στην Γιοκοχάμα.   Για την υποδοχή του «Πλοίου της Ειρήνης» στον Πειραιά με διάφορες εκδηλώσεις έχει συγκροτηθεί Ελληνική Επιτροπή από εκπροσώπους φιλειρηνικών οργανώσεων και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

(πηγή: tvxs.gr)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399