Ο πλούτος που συγκεντρώνει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πλέον μεγαλύτερος από τον πλούτο που κατέχει το 99% σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam. Και μάλιστα επιταχύνεται ο ρυθμός αύξησης του πλούτου που κατέχει το 1%, καθώς το 2015 αναμένεται να φτάσει το 50%, ενώ από 44% που ήταν το 2009, μέσα στο 2014 έγινε 48%.
Σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam, η έκρηξη των ανισοτήτων και η διεύρυνση με ταχείς ρυθμούς του χάσματος μεταξύ των πλουσιότερων στον πλανήτη και του υπόλοιπου πληθυσμού, αποτελεί τροχοπέδη για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας.
Η μελέτη έρχεται μόλις μία ημέρα πριν ο Μπαράκ Ομπάμα ζητήσει αύξηση των φόρων για τους πλούσιους, για να βοηθήσει τη μεσαία τάξη.
Τον Οκτώβριο, σε άλλη έκθεση από το τραπεζικό κολοσσό Credit Suisse, αναφερόταν επίσης ότι το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων που κατέχουν σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πλούτου.
(πηγή: left.gr)







Κοροναϊός: Τα παιδιά μπορεί να είναι εξίσου μεταδοτικά με τους ενηλίκους αναφέρει νέα έρευνα
Η πιο γόνιμη γυναίκα του κόσμου ζει στην Ουγκάντα, έχει 44 παιδιά και θέλει κι άλλα
Covid-19: Τουλάχιστον 2.839.051 νεκροί από την πανδημία, παγκοσμίως
Εκτινάχθηκαν τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από την πανδημία και μετά
Η κλιματική κρίση αλλάζει τη Μεσόγειο: Οι 6 κύριες επιπτώσεις