ΗΠΑ: Ο Νοέμβριος του 2019, ο δεύτερος θερμότερος Νοέμβριος των τελευταίων 140 ετών

SHUTTERSTOCK

SHUTTERSTOCK

Ο μήνας Νοέμβριος του 2019 είναι ο δεύτερος θερμότερος που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γη από το 1880, (ο Νοέμβριος του 2015 ο θερμότερος), ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της ότι διανύουμε μια νέα χρονιά με ρεκόρ ζέστης.

Από την πλευρά της, η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus είχε δημοσιεύσει μια ελαφρώς διαφορετική εκτίμηση επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, την ίδια τάση κι εκτιμώντας ότι ο μήνας αυτός βρίσκεται μεταξύ των τριών θερμότερων μηνών Νοεμβρίου στα αρχεία καταγραφής, μαζί με το 2015 και το 2016

Σύμφωνα με τη NOAA, η μέση θερμοκρασία της γης τον Νοέμβριο του 2019 ήταν υψηλότερη κατά 0,92 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τον μέσο όρο του 20ου αιώνα, των 12,9 βαθμών Κελσίου.

Σημειώνεται πως το έτος 2019, κι ιδίως ο Ιούλιος, έχει καταγράψει απανωτά ρεκόρ. Έως αυτή τη στιγμή, είναι η δεύτερη θερμότερη χρονιά από το 1880, σύμφωνα με τους Αμερικανούς.

(Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, ΑFP)

Share
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Bookmark the permalink.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399