Η ζωή σε μια πόλη γεμάτη λάθη

Η ζωή σε μια πόλη γεμάτη λάθη είναι μια σειρά διαδικτυακών ντοκυμανταίρ: City of Errors λέγεται μια πλατφόρμα διαφόρων μέσων που προάγει την ευθύνη και δέσμευση απέναντι στην κοινωνία. Κάθε επεισόδιο της σειράς είναι ένα Λάθος.

Λάθος #1 [Έλλειψη αλληλεγγύης].

Λάθος #2 [Αναισθησία]. Tο να είσαι ευαίσθητος για ό,τι σε περιτριγυρίζει δεν αποτελεί αδυναμία, ειδικά αν θέλεις να ζεις σε ανθρώπινες πόλεις και όχι σε φυλακές.

Λάθος #3 [Αδιαφορία]. Το να ενδιαφερόμαστε για πράγματα που δεν έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας, το να προστατεύουμε όσους έχουν ανάγκη, ανθρώπους ή ζώα, δεν είναι πάντα εύκολο.

Λάθος #4 [Αγένεια]. Όταν ζούμε σε μια μεγάλη πόλη, ξεχνάμε να συμπεριφερθούμε ο ένας στον άλλον με καλό τρόπο, να κάνουμε απλά πράγματα όπως να χαμογελάσουμε ή να πούμε έναν καλό λόγο, να δείξουμε συμπόνοια και όχι οίκτο.

Λάθος #5 [Απομόνωση]. Εδώ γίνεται λόγος για την σημασία του να είναι κανείς ενεργός πολίτης και σε αλληλεγγύη με τους άλλους, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς. Είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε τη ζεστασιά στις πόλεις και ανάμεσά μας.

Λάθος #6 [Άγχος]. Αναφέρεται στις λιγοστές οάσεις των πόλεων όπου το άγχος, ο θόρυβος και η πίεση αποσιωπούνται. Τις χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από ποτέ για να νοιώσουμε ότι είμαστε άνθρωποι.

(πηγή: peopleandideas.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399