ΠΑΤΡΑ: Επιδεινώθηκε η υγεία του μαθητή από το 11ο Γυμνάσιο

Δυσάρεστη εξέλιξη στην υγεία του μαθητή της τρίτης τάξης Γυμνασίου της Πάτρας, ο οποίος πάσχει από ινωμύωμα στον εγκέφαλο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, με αποτέλεσμα η επέμβαση στο νοσοκομείο του Ανόβερο της Γερμανίας να χρειάζεται να γίνει άμεσα και όχι στις αρχές Μαΐου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ήδη η ομιλία του παιδιού έχει επηρεαστεί και κάθε στιγμή που περνά είναι πολύτιμη.

Ωστόσο προκύπτει εμπλοκή ,καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το νοσοκομείο ζητά προκαταβολικά τα χρήματα της επέμβασης που υπολογίζονται στις 80.000 ευρώ, ενώ η οικογένεια θα πρέπει επιπλέον να καταβάλει και 18.000 ευρώ για το ειδικά επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό αεροπλάνο που προτίθεται να στείλει το νοσοκομείο στον Άραξο, για τη μεταφορά του παιδιού στη Γερμανία, το οποίο θα διαθέτει και ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης, προκειμένου ο μαθητής να ταξιδέψει με ασφάλεια στην κατάσταση που βρίσκεται.

Η οικογένεια έχει ζητήσει ήδη από το νοσοκομείο να δεχτούν το παιδί προκαταβάλλοντας τα μισά χρήματα, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο ποσό.

Φορείς, μαθητές, ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και το Υπουργείο Υγείας έχουν κινητοποιηθεί για τη συγκέντρωση των χρημάτων, ωστόσο με το δεδομένο ότι η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για αρχές Μαΐου, η οικογένεια δεν έχει στα χέρια της τα απαιτούμενα χρήματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει μέρος των εξόδων της επέμβασης έχει ζητήσει από το νοσοκομείο ένα έγγραφο που να βεβαιώνει ότι αναλαμβάνει να χειρουργήσει το παιδί και να αναφέρει το κόστος.

Το νοσοκομείο ακόμα δεν έχει στείλει το έγγραφο στο Υπουργείο.

Ωστόσο το παιδί χρειάζεται να φύγει άμεσα για την Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση και αν το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας να προκαταβάλει τα μισά χρήματα, θα ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, σε αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές του σχολείου των Δεμενίκων επιμένουν να δώσουν τα χρήματα που είχαν μαζέψει για την πενταήμερη εκδρομή τους, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του coffe island προσφέρθηκε να καλύψει αυτός το αντίστοιχο ποσό.

Το περιβάλλον του μαθητή, συγκινημένο και από την κίνηση των μαθητών, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν θέλησε να δεχτεί τα χρήματα, ωστόσο τα παιδιά επιμένουν και με χαρά συμβάλλουν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού.

(πηγή: dete.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399