Τα videogames περιορίζουν τη φαντασία

Τα βιντεοπαιχνίδια δεν κρατούν καλή συντροφιά στα παιδιά.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, καταστρέφουν τη φαντασία τους.
Ψυχολόγοι συμβουλεύουν τους γονείς να βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους για να διασκεδάζουν τα παιδιά τους και να μην τα προτρέπουν να παίζουν με βιντεοπαιχνίδια. Ο λόγος; Τόσο η τηλεόραση όσο και τα παιχνίδια στον υπολογιστή απλά «γεμίζουν» τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, χωρίς να τους προσφέρουν κάτι εποικοδομητικό. Το αντίθετο μάλιστα. Φαίνεται να περιορίζουν τη φαντασία τους και να μειώνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, σε βαθμό που να δυσκολεύονται να συναναστραφούν ακόμη και με τους συνομήλικους τους.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συνιστούν τα παιδιά να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους και να εφευρίσκουν δικά τους παιχνίδια. Ειδικότερα τα παιδιά κάτω των 3 ετών δεν θα πρέπει να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν την τηλεόραση ή υπολογιστές, ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια θα πρέπει να είναι σύντομη και πάντα υπό τη στενή παρακολούθηση κάποιου γονέα.

Ο Δρ. Aric Sigman από το Πανεπιστήμιο του Sussex, που έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε: «Στα παιδιά πρέπει να δίνονται δημιουργικά δώρα. Τα βιντεοπαιχνίδια όχι μόνο δεν οξύνουν τη φαντασία τους, αλλά κάνουν τα παιδιά πιο νευρικά και πιο οξύθυμα. Δυστυχώς, σήμερα τα περισσότερα από αυτά δαπανούν πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή ή την τηλεόραση» και κατέληξε: «Τα παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν από νωρίς να αναζητούν άλλους τρόπους για να μην πλήττουν».

(πηγή: briefingnews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/parents/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399