«Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης»: Ένα μοναδικό σχολείο

«Αστεροσχολείο» : Η ονομασία προκαλεί τουλάχιστον την περιέργεια. Τι είδους σχολείο μπορεί να είναι αυτό; Πως μπορούν να το παρακολουθήσουν τα παιδιά ; Πού βρίσκεται και πώς δημιουργήθηκε; Τα ερωτήματα αυτά γεννήθηκαν αυτόματα μόλις μάθαμε ότι εγκαινιάσθηκε πριν από λίγες ημέρες το συγκεκριμένο σχολείο στην Υπάτη.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Γιώργο Σφήκα λίγα χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί ο ίδιος και η σύζυγος του Κία Τζιώτζη, βιολόγος, συνέλαβαν την «ιδέα», να φύγουν από την Αθήνα και να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, χρησιμοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία τους δίδοντας κάτι σημαντικό και χρήσιμο στα παιδιά και στους μεγάλους.

Ο Γ. Σφήκας δίδασκε επί χρόνια αστρολογία κι ίσως από αυτή την εμπειρία πήγασε και η ιδέα της ίδρυσης ενός «αστεροσχολείου», ενός σχολείου, δηλαδή, που θα δίδασκε σε παιδιά και μεγάλους, τα θαύματα του σύμπαντος.

Το 2007 το ζεύγος Σφήκα στην Υπάτη, πλέον άρχισε να υλοποιεί την ιδέα, ενώ η σύζυγος και βιολόγος, έβγαινε πλέον στη σύνταξη.

Εκεί ο δήμος τους παραχώρησε το παλιό πέτρινο κτήριο του δημοτικού σχολείου που ήταν κενό μετά την μεταφορά των παιδιών σε άλλο κτίριο. Το αστεροσχολείο, βρίσκεται 20 χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία, ανήκε στον δήμο Υπάτη αλλά τώρα περιήλθε στο δήμο Λαμίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στον δικτυακό τόπο  www.asterosxoleio.gr

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399