Ημέρα της Γυναίκας: Το ΒΙΝΤΕΟ μαθητών για την ισότητα των δύο φύλων που έγινε viral

pag_mera_gynaikas8 Μαρτίου. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ποια είναι η πραγματική θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία; Μπορεί να έχουμε πλέον Πρώτη Πολίτη της χώρας, όμως, στην καθημερινότητα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Μαθητές με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, Νίκου Γαλάνη δημιούργησαν ένα συγκλονιστικό βίντεο ώστε να περάσουν το μήνυμα για την ισότητα των φύλων.

Στην ουσία προσπαθούν να ρίξουν φως στα εξής ζητήματα: Έχουμε γυναίκες που έχουν ως μόνο προορισμό την τεκνοποιία γιατί κάποιοι άγραφοι κανόνες το επέβαλαν περιορίζοντας τα όνειρά τους. Έχουμε γυναίκες, μητέρες κι εργαζόμενες οι οποίες δεν απολαμβάνουν των προνομίων που θα έπρεπε, ούτε φυσικά της αναγνώρισης. Έχουμε γυναίκες – σκλάβες των ανδρών σε κλειστές κοινωνίες της επαρχίας. Πόσες γυναίκες εμπιστεύονται τα αφεντικά στις δουλειές τους; Ποιες είναι οι αμοιβές των γυναικών σε σύγκριση με αυτές των ανδρών; Ποια είναι τα κίνητρα που δίνει το κράτος στις γυναίκες για να μπορούν να κάνουν παιδιά;

Οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό μας ξεκινώντας από τη μητέρα, τη γιαγιά, τη σύζυγο, τη σύντροφο, τη συνάδελφο.

Πρωταγωνίστρια του 2λεπτου μαθητικού βίντεο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Αργολίδα είναι η μαθήτρια της Στ’ τάξης Βένια Γεωργαλή και ακούγονται οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου. Στην ταινία εμφανίζονται σημαντικές γυναίκες του κόσμου όπως η Amelia Earhart, η Μαρί Κιουρί, η Ίντιρα Γκάντι αλλά και Ελληνίδες όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η Αμαλία Φλέμινγκ. Επίσης, η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη (πρώτη αθλήτρια που θα παραλάβει την ολυμπιακή φλόγα από την πρωθιέρεια) και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας).

Μετά το viral «Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω» με την μικρή Εριάννα ως θύμα τροχαίου πάνω στο οδόστρωμα, ο δάσκαλος Νίκος Γαλάνης δημιουργεί με τους μαθητές του ακόμη ένα συγκλονιστικό βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

(Πηγή: enikos.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399