Κραυγή αγωνίας προς τον υπ. Παιδείας για το εκπαιδευτικό… εμπάργκο

Εκπαιδευτικό… εμπάργκο αντιμετωπίζουν οι μαθητές της ακριτικής και απομονωμένης Κάσου, οι οποίοι μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους αποφάσισαν να στείλουν επιστολές – σήματα κινδύνου στους αρμοδίους, μήπως συγκινήσουν κάποιον για την εγκατάλειψή τους.Στην Ελλάδα της κρίσης τα προβλήματα που έβρισκαν μπροστά τους επί χρόνια έχουν πια ξεπεράσει κάθε όριο. Τέλος Οκτωβρίου, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα έπρεπε να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές, δεν έχουν καθηγητή να τους κάνει Λατινικά ούτε και Νεοελληνική Γλώσσα!

Καθηγητές δεν υπάρχουν και για άλλα μαθήματα, όπως οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και οι Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Αυτό που αναρωτιόμαστε όλοι είναι πώς θα καταφέρουν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές μας» λέει η διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκείου Κάσου Αντωνία Δεγαΐτα, η οποία υπογράφει μαζί με τα προεδρεία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τους ίδιους τους μαθητές την έκκληση που εστάλη στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Από τα σχολεία του νησιού λείπουν φέτος τρεις φιλόλογοι, ένας οικονομολόγος και ένας καθηγητής αγγλικών, με συνέπεια τα παιδιά του Δημοτικού να μη διδάσκονται αγγλικά και οι μαθητές του Γυμνασίου να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα περισσότερα φιλολογικά μαθήματα.

«Δεν είναι κατάσταση αυτή, δύο μήνες τώρα τα παιδιά μας δεν μπορούν να διδαχθούν βασικά μαθήματα. Αν έρθουν τελικά οι καθηγητές πώς θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στην πίεση που θα δημιουργηθεί;» αναρωτιέται η Θέκλα Σταματάκη, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Από τη Δευτέρα οι μαθητές ξεκίνησαν τις καταλήψεις διαμαρτυρίας στο σχολείο, έχοντας στο πλευρό τους και τους καθηγητές τους. Συμβολική κατάληψη έκαναν οι μαθητές και στο Δημαρχείο, όπου παρέδωσαν ψήφισμα στον δήμαρχο του νησιού  Δημήτρη Ερωτόκριτο.

«Το θέμα της στελέχωσης είναι αρμοδιότητα του υπουργείου. Εμείς μπορούμε μόνο να μεθοδεύσουμε την κατάσταση με τους πολιτικούς μας, ώστε να βρεθεί μια άμεση λύση», ήταν η απάντηση του δημάρχου.

Αλλά αν το πρόβλημα των καθηγητών είναι αυτή τη στιγμή το κρισιμότερο, δεν είναι και το μοναδικό. Η επιεικώς μέτρια κτιριακή υποδομή ανεβάζει στα ύψη το κόστος για τη θέρμανση, με αποτέλεσμα τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα να αυξάνονται και να ξεπερνούν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του σχολείου.

«Κλειστόν» και στο Καστελλόριζο

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι μαθητές του Καστελλόριζου, που έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Στα δύο σχολεία δεν γίνονται μια σειρά μαθήματα, αφού παραμένουν κενές έξι θέσεις καθηγητών. Χρειάζονται συγκεκριμένα δύο φιλόλογοι και από ένας καθηγητής πληροφορικής, αγγλικών, γαλλικών και καλλιτεχνικών για να αρχίσουν τα μαθήματα.]

(πηγή: tovima.gr) 


Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399