Νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων

Νέος γύρος συγχωνεύσεων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να ξεσηκώσει νέο «κύμα» αντιδράσεων από καθηγητές και γονείς, ενώ αναμένεται να ιδρυθούν και σχολεία σε περιοχές στις οποίες θα προκύψει ανάγκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα το «Έθνος» o υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με έγγραφο που έστειλε σε όλους τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, ζητά να ενημερωθεί για τις προτάσεις τους σχετικά με τις μεταβολές σχολικές μονάδων, δηλαδή ίδρυση, συγχώνευση, υποβιβασμό και κατάργηση σχολείων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι προτάσεις – εισηγήσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων θα σταλούν στο ειδικό σύστημα καταγραφής (Survey) έως τις 19 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας, για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων θα ληφθεί υπόψη ο αριθμός των μαθητών, η ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές.

Οι εκπαιδευτικοί (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) με δεδομένες τις δυσμενείς διαπιστώσεις, για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, των συγχωνεύσεων την προηγούμενης χρονιάς, υπογραμμίζουν κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχτούν, σε καμιά περίπτωση, ένα νέο κύκλο συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων.

Όπως υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στις 21-12-2011 τους είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει νέος κύκλος συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων για το σχολικό έτος 2012-2013.

Η ηγεσία του υπουργείου ωστόσο από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι φέτος δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις της έκτασης που έγιναν κατά την περυσινή χρονιά και ότι «απλά θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε με στόχο να δημιουργηθούν και περισσότερα ολοήμερα σχολεία».

(πηγή: fornews.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399