Χίος: Ξεκίνησε η αντιφασιστική εβδομάδα από το σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής»  κήρυξε την εβδομάδα 21-25 Οκτώβρη, ως εβδομάδα αντιφασιστικής δράσης στα σχολεία. Οι δράσεις ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6.30μμ στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο με:

• Αντιφασιστική Εκδήλωση με θέμα: «Το φαινόμενο του φασισμού και ο διαπαιδαγωγικός ρόλος του δασκάλου στο σχολείο» με ομιλητή τον κ. Αλεξίου Αθανάσιο, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου 

• Προβολή ταινίας «Ο μεγάλος Δικτάτωρ» του Τσάρλι Τσάπλιν στις 8.30μμ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ανέφερε ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, συναισθανόμενο την ευθύνη του δασκάλου και της νηπιαγωγού στις κρίσιμες ημέρες, που βρίσκεται ο τόπος παίρνει την πρωτοβουλία να προχωρήσει στην πραγματοποίηση αντιφασιστικής εβδομάδας, με εκδηλώσεις και αποστολή  ενός πρώτου υλικού για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, θεωρώντας ότι ο ρόλος του δασκάλου στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού απέναντι στη βαρβαρότητα της εκάστοτε εξουσίας, όχι απλά είναι σημαντικός, αλλά καθοριστικός, αφού καθημερινά ‘χτίζει’ τη συνείδηση της αυριανής γενιάς των εργαζομένων.

Οφείλουμε και το απαιτούν οι σημερινές πολιτικές συνθήκες να διαμορφώσουμε συνειδήσεις που θα σέβονται τον Άνθρωπο, θα καλλιεργούν τις ουμανιστικές αρχές και αξίες και θα εμπνέουν στη νέα γενιά τα ιδανικά του ανθρωπισμού.

Θεωρούμε ότι ο φασισμός και ο ναζισμός είναι γνήσια τέκνα του καπιταλιστικού συστήματος και αυτό υπηρετούν. Δεν το αντιστρατεύονται, παρά τη δήθεν αντισυστημική φρασεολογία τους.

Αποτελούν  την πιο καταπιεστική μορφή που παίρνει το σύστημα προκειμένου να διαιωνίσει την εκμετάλλευση. Στη φάση της κρίσης του ο καπιταλισμός, προκειμένου να διαφυλάξει το βασικό του νόμο, το νόμο του κέρδους, παίρνει τη μορφή του φασισμού και του ναζισμού, τη μορφή της ωμής βαρβαρότητας.

Αποτελεσματικό μπορεί να είναι το χτύπημα στο φασισμό-ναζισμό μόνο όταν σημαδεύει στην καρδιά του, δηλαδή στις αιτίες που το δημιουργούν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών- με πρόθεση να χτυπήσουμε το φασισμό και το ναζισμό στη ρίζα του, δηλαδή στον καπιταλισμό- καλεί τους συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων να πάρουν απόφαση και να αφιερώσουν μία ημέρα κατά την εβδομάδα 21-25 Οκτώβρη, στην οργάνωση αντιφασιστικού-αντιναζιστικού μαθήματος».

(πηγή: chiosnews.com)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399