ΔΟΕ: Σε «λουκέτο» οδηγούνται τα ειδικά σχολεία

«Σήμα κινδύνου» για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εκπέμπει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Όπως επισημαίνει η ΔΟΕ, τα περισσότερα σχολεία ειδικής αγωγής «άνοιξαν μόνο για τον αγιασμό, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και στην πλειονότητα των τμημάτων ένταξης».

«Εξίσου τραγική», σύμφωνα με τους δασκάλους, «είναι η κατάσταση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους που περιμένουν δάσκαλο «παράλληλης στήριξης», αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει προσληφθεί κανείς εκπαιδευτικός για τον σκοπό αυτόν», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Τα ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα τελευταία χρόνια αντί να αναβαθμιστούν, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών και των μνημονίων, οδηγούνται σε λουκέτο», προσθέτει η ΔΟΕ.

Αποθαρρυντική είναι, όπως τονίζει η Ομοσπονδία και η εικόνα της απασχόλησης των αποφοίτων Παιδαγωγικών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ), οι οποίοι «θεωρούνται ικανοί να εργάζονται μόνο για αναπληρωτές ενώ καλύπτουν, εδώ και χρόνια, θέσεις μόνιμου προσωπικού». «Η εξαγγελία διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή κάθε φορά μένει μόνο στα χαρτιά και στις εξαγγελίες των Υπουργών, ενώ η θέση του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο, ακόμη και σήμερα, παραμένει κενή», εξηγεί.

Εκτός από την άμεση διενέργεια του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, οι δάσκαλοι ζητούν να προσληφθούν αμέσως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και να καλυφθούν όλα τα λειτουργικά κενά στις Μονάδες ειδικής αγωγής.

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399