Πάνω από 9.000 σχολικές καθαρίστριες απλήρωτες από την αρχή του σχολικού έτους

sxolikes_katharistriesΠάνω από 9000 χιλιάδες εργαζόμενες με το καθεστώς των συμβάσεων έργου που εργάζονται καθημερινά για την καθαριότητα των δημόσιων σχολείων όλης της χώρας παραμένουν απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Με ανακοίνωση του, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ, σημειώνει:

Οι εργαζόμενες καθαρίζουν τα δημόσια σχολεία, με άθλιους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, που για την πλειοψηφία δεν υπερβαίνει τα 350 ευρώ το μήνα, αφού η αμοιβή τους καθορίζεται με βάση τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζουν.

Τις αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενες που αμείβονται με το κομμάτι-αίθουσα- ενώ παρέχουν μια καθημερινή, αναγκαία εργασία και θα έπρεπε να έχουν μόνιμη σχέση εργασίας και να αμείβονται με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Ακόμα κι αυτοί οι μισθοί πείνας δεν έχουν καταβληθεί, αφού η κυβέρνηση σωπαίνει και δεν δίνει λύση, ώστε να καταβάλλεται άμεσα η μισθοδοσία. Το Υπουργείο Παιδείας κυριολεκτικά εμπαίζει τις εργαζόμενες, καθώς από κοινού με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διεκπεραίωση της πληρωμής των καθαριστριών και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο για το σκοπό αυτό, ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο, αδιαφορώντας εάν οι εργαζόμενες θα πληρωθούν ή όχι.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να μπει τέλος στην αδικία Θεωρούμε απαράδεκτο εργαζόμενες των 300–350 ευρώ το μήνα, οι οποίες είναι κυριολεκτικά στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης και αδυνατούν να βιοποριστούν οι ίδιες και οι οικογένειες να παραμένουν απλήρωτες από το κράτος εργοδότη. Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στις σχολικές καθαρίστριες. Οι καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία δεν είναι εργολάβοι για να πληρώνονται με το κομμάτι (αίθουσα). Καλύπτουν καθημερινές ανάγκες στη λειτουργία των σχολείων και πρέπει να έχουν μόνιμη σχέση εργασίας.

(Πηγή: porto-rafti.gr)

Share
Κατηγορίες: ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/paidevo.gr/httpdocs/teachers/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399